Torna

Seu Electrònica

Si cerques un procediment dirigit a persones físiques i a la ciutadania en general

Si cerques un procediment dirigit a persones jurídiques, autònoms, cooperatives, associacions, fundacions, ONG?S...

Si cerques un procediment dirigit a altres administracions públiques o ens, organismes i entitats que integren el sector públic (consorcis, organismes autònoms, etc...)

Ajuts per a l'ampliació i reconversió de centres privats corresponent als exercicis 2024-2026

Convocar ajuts per a l'ampliació de centres educatius privats ja autoritzats mitjançant la creació de places de primer cicle d'educació infantil i per a la reconversió de centres de titularitat privada que amb anterioritat al 29 d'agost de 2023 atenen regularment infants de 0 a 3 anys sense autorització educativa en centres educatius de primer cicle d'educació infantil mitjançant la consolidació de places de primer cicle d'educació infantil

Codi SIA

3116528

Persones destinatàries

-Entitats privades titulars de centres educatius autoritzats

-Entitats privades titulars de centres que atenen regularment infants de 0-3 anys sense autorització educativa en data al 29 d'agost de 2023 i que poden demostrar documentalment que estaven en funcionament abans de la data esmentada

Termini per a resoldre i notificar

Sis mesos comptadors des de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de la sol·licitud

Silenci administratiu

Positiu

Forma d'inici

D'ofici

Fi de la via administrativa

No

Disponible per tramitar per persona apoderada

Si

Òrgan competent per a resoldre

Conselleria d'Educació i Universitats

Documents relacionats amb el procediment

Tràmits

X

Sol·licitud d'ajuts per a l'ampliació i reconversió (2024-2026)

Requisits

- En data de la sol·licitud, els centres que s'adhereixen a la convocatòria han d'haver iniciat el procediment per obtenir l'autorització de les noves places.

- Els centres amb llicència municipal d'activitats anterior al 29 d'agost de 2023 poden ser considerats centres singulars en els termes que estipula la disposició transitòria setena del Text consolidat aprovat pel Decret 23/2020, de 31 de juliol, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres de primer cicle d'educació infantil.

-Les entitats han de manifestar el compromís de sol·licitar la subscripció del concert educatiu que es preveu al Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, de mesures urgents en l'àmbit educatiu i en el sanitari i en la Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears.

-Les sol·licituds han de preveure que les places o unitats sol·licitades per a l'ampliació de centres autoritzats o les places o unitats sol·licitades per reconvertir-les han de donar lloc a centres de primer cicle d'educació infantil que compleixin el Text consolidat pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres de primer cicle d'educació infantil, aprovat pel Decret 23/2020, de 31 de juliol, i que s'ajustin als criteris que es preveuen en l'annex 4.

-En el cas de centres amb llicència d'activitat anterior al 29 d'agost de 2023 en què la transformació dels espais en centre educatiu no sigui viable i es traslladi a un local més adient i també en el cas dels centres resultants de la unió de diferents centres que comptaven amb llicència d'activitat anterior al 29 d'agost de 2023 però els espais i les instal·lacions dels quals no eren viables per a la seva transformació en centres autoritzats, s'ha de demostrar el tancament dels serveis anteriors i la modalitat empresarial per la qual s'opta per a la sol·licitud de l'ajut.

-Tant per l'ampliació com per a la reconversió de centres, les places que es creïn o consolidin han d'estar en funcionament un mínim de dotze anys.

-Abans de formular la proposta de resolució, s'ha de comprovar que els beneficiaris estan al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social i de les obligacions tributàries davant l'Administració de l'Estat i la hisenda autonòmica.

-Els beneficiaris no han d'estar sotmesos a cap de les prohibicions establertes en l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, i han de complir el que s'estableix en l'article 11.2 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes (BOIB núm. 99, de 4 d'agost de 2016).

Documentació a presentar

I. Generals:

a) La sol·licitud, segons el model de l'annex 5 d'aquesta resolució.

b) Còpia electrònica autèntica del document acreditatiu del nomenament del representant o representants legals.

c) Còpia del DNI del representant o representants legals

d) Còpia del NIF de l'entitat sol·licitant.

e) Declaració responsable de la titularitat del compte bancari, si és la primera vegada que l'entitat sol·licita una subvenció o en cas que hagi modificat el número de compte bancari.

f) Declaració de tots els ajuts obtinguts o sol·licitats de qualsevol ens públic pel mateix concepte.

g) Declaració responsable signada pel representant legal de l'entitat d'acord amb el model de l'annex 6

h) Els certificats que acrediten que els sol·licitants es troben al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social i de les obligacions tributàries amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària i la hisenda autonòmica.

i) Relació de centres que atenen regularment infants que, atesa la inviabilitat de les instal·lacions, es tancaran i traslladaran a la nova ubicació per a la qual se sol·licita l'ajut i compromís de tancament de les instal·lacions inviables, si n'és el cas.

II. Específics:

a) Llicència d'activitats municipal.

b) Projecte de les actuacions a realitzar. En el cas d'actuacions que no exigeixen projecte, documentació tècnica que justifiqui l'adequació de l'actuació al Decret 23/2020 i normativa d'aplicació, inclosa la urbanística.

c) Pressupost de les obres emès per l'empresa constructora, desglossat amb descripció de partides, amidaments i preus unitaris, d'acord amb el que s'estableix en el punt quart del present annex. El pressupost ha d'incloure el cost de les obres, els honoraris tècnics i, si escau, les taxes de la llicència d'obres municipal. També s'ha d'assenyalar el termini previst d'execució de les obres.

d) Compromís de mantenir el centre en funcionament amb la totalitat de places, a més de no utilitzar l'immoble per a finalitats distintes d'aquelles que són objecte de l'ajut durant un període mínim de dotze anys.

e) Compromís de sol·licitud de subscripció d'un concert educatiu, que s'inclou en el model de sol·licitud de l'annex 5.

f) Escriptura de propietat de l'edifici o contracte d'arrendament o qualsevol altra modalitat d'ús de l'immoble, com a mínim fins al setembre de 2026

III. Per baremació d'ampliació:

Documentació tècnica segons la taula del barem de l'annex 2.

IV. Per baremació de reconversió:

Documentació tècnica segons la taula del barem de l'annex 3

Models:

Termini màxim

Des de l'endemà d'haver-se publicat aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears fins al 30 de juliol de 2024.

Forma de presentació

D'acord amb el que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, podeu dur a terme aquest tràmit mitjançant un dels canals següents (entre d'altres):


a) De manera telemàtica (*obligatori per als subjectes obligats a relacionar-se electrònicament amb les administracions per l'article 14.2 i 3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, i opcional per a les persones físiques), fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ave permanente.


b) De manera presencial (només per a persones físiques), a qualsevol de les oficines de registre de l'Administració Autonòmica, de l'Administració General de l'Estat, de la resta de comunitats autònomes o de les entitats que integren l'Administració Local. Podeu consultar les adreces de totes les oficines de l'Administració Autonòmica.


c) A més, també podeu enviar la documentació per correu postal (només per a persones físiques). En aquest cas, heu de presentar els documents dins un sobre obert, a fi que el personal de l'oficina de Correus hi pugui indicar, mitjançant el segell oficial, el lloc, la data i l'hora exacta en què s'ha efectuat el registre. Aquestes dades també quedaran anotades en el resguard justificatiu de la presentació.


*Els subjectes als quals fan referència els apartats 2 i 3 de l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, estan obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions, per la qual cosa, de conformitat amb el que estableix l'article 68.4 de la Llei esmentada, si algun d'aquests subjectes presenta la seva sol·licitud presencialment, l'administració pública l'ha de requerir que l'esmeni presentant-la per via electrònica.

Òrgan competent per a la tramitació

Direcció General de la Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa

Contacte

Servei o Secció responsable

Institut per a l'Educació de la Primera Infància (IEPI)

C/ del Ter, 16, Ed. Alexandre Rosselló Pastors (Polígon de Son Fuster, 2a planta). Tel.: 971177749

(institutprimerainfancia@dgpice.caib.es)

X

Termini justificació 2024

Requisits

Ser beneficiaris dels ajuts per a l'ampliació i reconversió de centres corresponent als exercicis 2024-2026.

Documentació a presentar

-Annex 8

-compte justificatiu segons l'annex 9

-factures que justifiquin una despesa d'un mínim del 34 % de la quantia concedida o els documents amb valor probatori equivalents en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa que justifiquin les despeses incorporades a la memòria econòmica justificativa del cost de les activitats

-Quan l'import del cost subvencionable de l'actuació superi la quantia de 40.000,00 €, els interessats han de presentar com a mínim tres ofertes de proveïdors diferents, prèviament a la contractació de l'obra, en la forma i amb els requisits establerts en l'article 31.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i han d'aportar memòria justificativa sobre l'oferta elegida en el cas que aquesta no recaigui en la proposta econòmica més avantatjosa.

Models:

Termini màxim

Deu dies des de l'endemà de la publicació de la Resolució de concessió

Forma de presentació

D'acord amb el que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, podeu dur a terme aquest tràmit mitjançant un dels canals següents (entre d'altres):


a) De manera telemàtica (*obligatori per als subjectes obligats a relacionar-se electrònicament amb les administracions per l'article 14.2 i 3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, i opcional per a les persones físiques), fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ave permanente.


b) De manera presencial (només per a persones físiques), a qualsevol de les oficines de registre de l'Administració Autonòmica, de l'Administració General de l'Estat, de la resta de comunitats autònomes o de les entitats que integren l'Administració Local. Podeu consultar les adreces de totes les oficines de l'Administració Autonòmica.


c) A més, també podeu enviar la documentació per correu postal (només per a persones físiques). En aquest cas, heu de presentar els documents dins un sobre obert, a fi que el personal de l'oficina de Correus hi pugui indicar, mitjançant el segell oficial, el lloc, la data i l'hora exacta en què s'ha efectuat el registre. Aquestes dades també quedaran anotades en el resguard justificatiu de la presentació.


*Els subjectes als quals fan referència els apartats 2 i 3 de l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, estan obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions, per la qual cosa, de conformitat amb el que estableix l'article 68.4 de la Llei esmentada, si algun d'aquests subjectes presenta la seva sol·licitud presencialment, l'administració pública l'ha de requerir que l'esmeni presentant-la per via electrònica.

Òrgan competent per a la tramitació

Direcció General de la Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa

Contacte

Servei o Secció responsable

Institut per a l'Educació de la Primera Infància (IEPI)

C/ del Ter, 16, Ed. Alexandre Rosselló Pastors (Polígon de Son Fuster, 2a planta). Tel.: 971177749

(institutprimerainfancia@dgpice.caib.es)

X

Termini justificació 2025

Requisits

Ser beneficiaris dels ajuts per a l'ampliació i reconversió de centres corresponent als exercicis 2024-2026.

Documentació a presentar

-Annex 8

-Informe tècnic favorable de la Conselleria d'Educació i Universitats

-Certificació del tècnic competent de l'inici d'obra en què s'indiqui que s'ha executat un mínim d'un 60 % de l'actuació prevista

-Compte justificatiu segons l'annex 9

-Factures que justifiquin una despesa d'un mínim d'un 67 % de la quantia concedida o els documents amb valor probatori equivalents en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa que justifiquin les despeses incorporades a la memòria econòmica justificativa del cost de les activitats

Models:

Termini màxim

De l'1 d'agost al 5 de setembre de 2025

Forma de presentació

D'acord amb el que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, podeu dur a terme aquest tràmit mitjançant un dels canals següents (entre d'altres):


a) De manera telemàtica (*obligatori per als subjectes obligats a relacionar-se electrònicament amb les administracions per l'article 14.2 i 3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, i opcional per a les persones físiques), fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ave permanente.


b) De manera presencial (només per a persones físiques), a qualsevol de les oficines de registre de l'Administració Autonòmica, de l'Administració General de l'Estat, de la resta de comunitats autònomes o de les entitats que integren l'Administració Local. Podeu consultar les adreces de totes les oficines de l'Administració Autonòmica.


c) A més, també podeu enviar la documentació per correu postal (només per a persones físiques). En aquest cas, heu de presentar els documents dins un sobre obert, a fi que el personal de l'oficina de Correus hi pugui indicar, mitjançant el segell oficial, el lloc, la data i l'hora exacta en què s'ha efectuat el registre. Aquestes dades també quedaran anotades en el resguard justificatiu de la presentació.


*Els subjectes als quals fan referència els apartats 2 i 3 de l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, estan obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions, per la qual cosa, de conformitat amb el que estableix l'article 68.4 de la Llei esmentada, si algun d'aquests subjectes presenta la seva sol·licitud presencialment, l'administració pública l'ha de requerir que l'esmeni presentant-la per via electrònica.

Òrgan competent per a la tramitació

Direcció General de la Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa

Contacte

Servei o Secció responsable

Institut per a l'Educació de la Primera Infància (IEPI)

C/ del Ter, 16, Ed. Alexandre Rosselló Pastors (Polígon de Son Fuster, 2a planta). Tel.: 971177749

(institutprimerainfancia@dgpice.caib.es)

X

Termini justificació 2026

Requisits

Ser beneficiaris dels ajuts per a l'ampliació i reconversió de centres corresponent als exercicis 2024-2026.

Documentació a presentar

-Annex 8

-Certificat de final d'obra

-BOIB d'autorització del centre educatiu.

-Memòria explicativa que acrediti que els fons rebuts com a resultat d'aquesta convocatòria s'han aplicat a la finalitat que va servir de fonament per concedir l'ajut. Aquesta memòria ha d'incloure la indicació de les activitats realitzades i els resultats obtinguts; la declaració de les activitats efectuades que han estat finançades amb la subvenció i el seu cost, amb el desglossament de cada una de les despeses en què s'hagi incorregut amb la identificació del creditor, concepte, data d'emissió, import de les factures acreditatives de la despesa i data de pagament, que, a més, s'han d'adjuntar a la memòria; i una relació detallada d'altres ingressos o subvencions, si escau, que hagin finançat l'activitat subvencionada, amb la indicació de l'import i la procedència segons el model de l'annex 9

-Factures o els documents amb valor probatori equivalents en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa que justifiquin les despeses incorporades a la memòria econòmica justificativa del cost de les activitats.

-Quan l'import del cost subvencionable de l'actuació superi la quantia de 40.000,00 €, els interessats han de presentar com a mínim tres ofertes de proveïdors diferents, prèviament a la contractació de l'obra, en la forma i amb els requisits establerts en l'article 31.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i han d'aportar memòria justificativa sobre l'oferta elegida en el cas que aquesta no recaigui en la proposta econòmica més avantatjosa.

Models:

Termini màxim

De l'1 al 15 de setembre de 2026

Forma de presentació

D'acord amb el que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, podeu dur a terme aquest tràmit mitjançant un dels canals següents (entre d'altres):


a) De manera telemàtica (*obligatori per als subjectes obligats a relacionar-se electrònicament amb les administracions per l'article 14.2 i 3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, i opcional per a les persones físiques), fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ave permanente.


b) De manera presencial (només per a persones físiques), a qualsevol de les oficines de registre de l'Administració Autonòmica, de l'Administració General de l'Estat, de la resta de comunitats autònomes o de les entitats que integren l'Administració Local. Podeu consultar les adreces de totes les oficines de l'Administració Autonòmica.


c) A més, també podeu enviar la documentació per correu postal (només per a persones físiques). En aquest cas, heu de presentar els documents dins un sobre obert, a fi que el personal de l'oficina de Correus hi pugui indicar, mitjançant el segell oficial, el lloc, la data i l'hora exacta en què s'ha efectuat el registre. Aquestes dades també quedaran anotades en el resguard justificatiu de la presentació.


*Els subjectes als quals fan referència els apartats 2 i 3 de l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, estan obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions, per la qual cosa, de conformitat amb el que estableix l'article 68.4 de la Llei esmentada, si algun d'aquests subjectes presenta la seva sol·licitud presencialment, l'administració pública l'ha de requerir que l'esmeni presentant-la per via electrònica.

Òrgan competent per a la tramitació

Conselleria d'Educació i Universitats

Contacte

Servei o Secció responsable

Institut per a l'Educació de la Primera Infància (IEPI)

C/ del Ter, 16, Ed. Alexandre Rosselló Pastors (Polígon de Son Fuster, 2a planta). Tel.: 971177749

(institutprimerainfancia@dgpice.caib.es)

Informació sobre protecció de dades

X

De conformitat amb el reglament (UE) 2016/679 i la legistació vigent en matèria de protecció de dades, s’informa del tractament de les dades personals que conté aquest tràmit

Responsable del tractament

Institut per a l'Educació de la Primera Infància (IEPI)

Finalitat

Tramitació del procediment

Legitimació

Compliment d'una missió realitzada en interès públic o en l'exercici de poders públics

Destinatari

No se cediran dades a tercers tret d'obligació legal

Drets

Drets d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Descarregar