Torna

Seu Electrònica

Si cerques un procediment dirigit a persones físiques i a la ciutadania en general

Si cerques un procediment dirigit a persones jurídiques, autònoms, cooperatives, associacions, fundacions, ONG?S...

Si cerques un procediment dirigit a altres administracions públiques o ens, organismes i entitats que integren el sector públic (consorcis, organismes autònoms, etc...)

Convocatòria de beques i ajudes per a l'alumnat amb necessitat específica per al curs acadèmic 2024/25

Article 1. Objecte i finançament

Es convoquen per al curs 2024-2025 les següents ajudes individualitzades:

a) Ajudes directes per als alumnes, incloent a l'alumnat amb TDAH (Trastorn per dèficit d'atenció per hiperactivitat), que requereixin per un període de la seva escolarització o al llarg de tota ella, determinats suports i atencions educatives específiques derivades de discapacitat, de trastorns greus de conducta o de trastorns greus de la comunicació i del llenguatge associats a necessitats educatives especials.

També podrà ser beneficiari d'ajudes directes l'alumnat amb Trastorn de l'espectre autista (TEA) no inclòs en el paràgraf anterior i que requereixi aquests suports i atencions educatives específiques.

b) Subsidis per necessitats educatives especials derivades de discapacitat o trastorns greus de conducta o trastorns greus de la comunicació i del llenguatge associats a necessitats educatives especials per a famílies nombroses.

També podran ser beneficiaris d'aquests subsidis els alumnes amb TEA, pertanyents a famílies nombroses, no inclosos en el paràgraf anterior.

c) Ajudes per a programes específics complementaris a l'educació reglada per a alumnat amb necessitat específica de suport educatiu associat a altes capacitats intel·lectuals.

d) Subsidi de quantia fixa per a despeses addicionals de caràcter general derivats de l'escolarització dels alumnes amb necessitat específica de suport educatiu associada a discapacitat, trastorns greus de conducta o trastorns greus de la comunicació i del llenguatge.

També podrà ser beneficiari d'aquest subsidi l'alumnat amb TEA no inclòs en el paràgraf anterior i que requereixi aquests suports i atencions educatives específiques i l'alumnat amb necessitat específica de suport educatiu associat a altes capacitats intel·lectuals.

L'import de les ajudes i subsidis que es convoquen es farà efectiu amb càrrec al crèdit 18.08.323M 482.00 dels pressupostos del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports dels exercicis de 2024 i 2025.

Codi SIA

3144977

Persones destinatàries

Article 2. Beneficiaris

A) Els alumnes que presenten necessitats educatives especials derivades de discapacitat, trastorns greus de conducta, o trastorns greus de la comunicació i del llenguatge associats a necessitats educatives especials podran obtenir les ajudes o subsidis a què es refereixen els apartats a), b) i d) de l'article 1, per al que hauran de reunir els següents requisits:

1. Tenir compliments dos anys d'edat a 31 de desembre de 2023. Excepcionalment, podran #concedir ajudes a alumnes menors de dos anys sempre que els equips corresponents certifiquin la necessitat d'escolarització més primerenca per raó de les característiques de la discapacitat.

2. Estar escolaritzats en un centre específic, en una unitat d'educació especial d'un centre ordinari o en un centre ordinari que hagi estat autoritzat de manera definitiva per a escolaritzar alumnat amb necessitat específica de suport educatiu en la data de terminació del termini de presentació de sol·licituds.

3. Estar cursant algun dels següents nivells educatius:

a) Educació Infantil.

b) Educació Primària.

c) Educació Secundària Obligatòria.

d) Batxillerat.

e) Cicles formatius de grau mitjà i superior.

f) Ensenyaments artístics professionals.

g) Cicles Formatius de Grau Bàsic.

h) Programes de formació per a la transició a la vida adulta.

i) Altres programes formatius de formació professional als quals es refereix la secció 3a del capítol IV del títol I del Reial decret 659/2023, de 18 de juliol, pel qual es desenvolupa l'ordenació del Sistema de Formació Professional, si es compleixen els requisits dels articles 33.2 i, en el cas dels cicles formatius de Grau Bàsic, de l'article 89.2.c) d'aquest.

4. Acreditar la necessitat específica de suport educatiu mitjançant:

 Certificat de discapacitat de, almenys, el 25 per cent en el cas d'alumnes amb discapacitat.

 Certificat d'un equip de valoració i orientació d'un centre basi de l'Institut de Majors i de Serveis Socials o òrgan corresponent de la comunitat autònoma o certificat d'un equip d'orientació educativa i psicopedagògica o del departament d'orientació dependents de l'administració educativa corresponent, en el cas d'alumnes amb trastorns greus de conducta o trastorns greus la comunicació i del llenguatge associats a necessitats educatives especials.

5. A més, per a obtenir els subsidis a què es refereix l'article 1 b) es requerirà ser membre de família nombrosa de qualsevol categoria, d'acord amb la normativa vigent a data 31 de desembre de 2023.

B) Els alumnes amb TEA no inclosos en la lletra A) anterior podran obtenir les ajudes o subsidis a què es refereixen els apartats a), b) i d) de l'article 1 d'aquesta convocatòria, per al que hauran de reunir els requisits exigits en els apartats 1, 2 i 3 anteriors, aportar certificat mèdic expedit pels serveis de salut sostinguts amb fons públics i acreditar la necessitat específica de suport educatiu mitjançant certificat d'un equip d'orientació educativa i psicopedagògica o del departament d'orientació dependents de l'administració educativa corresponent.

Article 3. Alumnes d'altes capacitats

Els alumnes amb necessitat específica de suport educatiu associada altes capacitats intel·lectuals podran obtenir l'ajuda a què es refereix l'apartat c) de l'article 1 i el subsidi al qual es refereix l'apartat d) d'aquest article quan reuneixin els següents requisits:

1. Presentar necessitat específica de suport educatiu associada a alta capacitat intel·lectual sempre que aquesta necessitat hagi estat acreditada mitjançant certificat d'un equip d'orientació educativa i psicopedagògica o del departament d'orientació dependent de

l'administració educativa corresponent.

2. Tenir compliments sis anys d'edat a 31 de desembre de 2024.

3. Estar cursant algun dels següents nivells educatius:

a) Educació Primària.

b) Educació Secundària Obligatòria.

c) Batxillerat.

d) Cicles formatius de grau mitjà i superior.

e) Ensenyaments artístics professionals.

Termini per a resoldre i notificar

sis mesos

Silenci administratiu

Negatiu

Forma d'inici

Instància de part

Fi de la via administrativa

Si

Disponible per tramitar per persona apoderada

Si

Òrgan competent per a resoldre

Secció de Beques

Tràmits

X

Sol·licitud beca NESE MEC

Requisits

Tenir necessitats educatives especials

Documentació a presentar

Termini màxim

Fins al 13 de setembre de 2024

Forma de presentació

La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.

Òrgan competent per a la tramitació

Secció de Beques

Contacte

Servei o Secció responsable

Secció de Beques

Tel.: 971177758

(beques@sgtedu.caib.es)

X

Esmena de la sol·licitud

Requisits

Haver rebut requeriment

Documentació a presentar

La indicada en el requeriment rebut.

Termini màxim

sis mesos

Forma de presentació

La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.

Òrgan competent per a la tramitació

Secció de Beques

Contacte

Servei o Secció responsable

Secció de Beques

Tel.: 971177758

(beques@sgtedu.caib.es)

Informació sobre protecció de dades

X

De conformitat amb el reglament (UE) 2016/679 i la legistació vigent en matèria de protecció de dades, s’informa del tractament de les dades personals que conté aquest tràmit

Responsable del tractament

Secretaria Autonòmica de Desenvolupament Educatiu

Finalitat

Tramitació del procediment

Legitimació

Compliment d'una missió realitzada en interès públic o en l'exercici de poders públics

Destinatari

No se cediran dades a tercers tret d'obligació legal

Drets

Drets d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Descarregar