Torna

Seu Electrònica

Si cerques un procediment dirigit a persones físiques i a la ciutadania en general

Si cerques un procediment dirigit a persones jurídiques, autònoms, cooperatives, associacions, fundacions, ONG?S...

Si cerques un procediment dirigit a altres administracions públiques o ens, organismes i entitats que integren el sector públic (consorcis, organismes autònoms, etc...)

Demanda d'ocupació i serveis

S'entén per demanda d'ocupació i serveis, el registre de la sol·licitud que realitzi, a aquest efecte, la persona desocupada o ocupada davant el Servei Públic d'Ocupació competent.

El registre de la demanda d'ocupació i serveis serà requisit indispensable per a adquirir la condició de persona inscrita com a demandant. La demanda només es mantindrà registrada en un únic Servei Públic d'Ocupació i el seu registre figurarà en el SISPE

La citada demanda generarà drets i obligacions i tindrà una vigència temporal limitada. Els serveis públics d'ocupació acordaran la durada d'aquesta vigència temporal, dins dels instruments de coordinació del Sistema Nacional d'Ocupació.

Codi SIA

3136439

Persones destinatàries

Persones desocupades o ocupades

Termini per a resoldre i notificar

El SOIB garantirà que la inscripció es realitzi dins dels terminis establerts per a la sol·licitud de les prestacions (art 39 del Reial decret 438/2024, de 30 d'abril, pel qual es desenvolupen la Cartera Comuna de Serveis del Sistema Nacional d'Ocupació i els serveis garantits establerts en la Llei 3/2023, de 28 de febrer, d'Ocupació).

Silenci administratiu

No és d'aplicació

Forma d'inici

Instància de part

Fi de la via administrativa

No

Disponible per tramitar per persona apoderada

Si

Observacions

Òrgan competent per a resoldre

Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Tràmits

X

Inscripció com a demandant d'ocupació i serveis

Requisits

a) Ser major de setze anys.

b) Disposar de Document Nacional d'Identitat (DNI) o Número d'Identificació d'Estranger (NIE). Les persones sense DNI o NIE podran inscriure's segons determini la normativa vigent, per a facilitar i donar suport a la seva inclusió laboral i social.

c) Ser de nacionalitat espanyola, o d'un país membre de la Unió Europea, o ben nacional d'un país signant de l'acord sobre l'Espai Econòmic Europeu (Islàndia, Noruega o Liechtenstein) o nacional de la Confederació Suïssa.

d) Ser persona treballadora estrangera no comunitària que, en aplicació de la vigent normativa sobre permanència i treball dels estrangers a Espanya, tinguin reconegut el dret d'accés al mercat de treball.

e) Ser resident habitual en algun municipi de la comunitat autònoma o a les ciutats de Ceuta i Melilla, en l'àmbit territorial de les quals desplegui la seva competència el respectiu servei públic d'ocupació, en el qual la persona pretengui inscriure's o mantenir vigent la seva demanda, sense perjudici de les excepcions previstes en la normativa vigent..

Documentació a presentar

a) Dades personals: número del DNI o NIE, nom i cognoms, data de naixement, adreça de residència habitual i altres dades de contacte.

b) En el cas de persones estrangeres no comunitàries, document que autoritzi el dret d'accés al mercat de treball.

c) Ocupació o ocupacions sol·licitades.

d) Dades formatives: títols de formació reglada o acreditable, inclosos els idiomes, i diplomes o certificats d'una altra mena de formació.

e) Experiència professional.

f) Permisos de conduir.

A més, en el cas en què la persona desitgi ser inscrita com a persona amb discapacitat, haurà de justificar aquesta condició aportant el certificat de discapacitat que així ho acrediti o el document acreditatiu que és una persona pensionista de la Seguretat Social que té reconeguda una pensió d'incapacitat permanent en el grau de total, absoluta o gran invalidesa, o que és una persona pensionista de classes passives que té reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat.

Termini màxim

No hi ha termini d'inscripció. No obstant això, s'ha de tenir en compte que per a accedir a les prestacions per desocupació és necessari estar inscrit com a demandant en el servei públic d'ocupació

Forma de presentació

La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.

Òrgan competent per a la tramitació

Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Contacte

Servei o Secció responsable

Servei d'Orientació i Intermediació 1

(cramos@soib.caib.es)

Observacions

Mitjançant el tràmit d'inscripció de la demanda d'ocupació i serveis una persona adquireix la condició de persona demandant, quedant la seva demanda en situació d'alta

La inscripció és gratuïta i voluntària, a excepció de les persones perceptores de prestacions per desocupació per als qui és un tràmit obligatori

Si és la primera vegada que t'inscrius com a demandant d'ocupació has d'acudir a una oficina del SOIB..

Informació sobre protecció de dades

X

De conformitat amb el reglament (UE) 2016/679 i la legistació vigent en matèria de protecció de dades, s’informa del tractament de les dades personals que conté aquest tràmit

Responsable del tractament

Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Finalitat

Tramitació del procediment

Legitimació

Compliment d'una missió realitzada en interès públic o en l'exercici de poders públics

Destinatari

No se cediran dades a tercers tret d'obligació legal

Drets

Drets d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Descarregar