avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

Un total de 17 productors locals participen en la fira Horeca Balears a través de l'estand de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural

Un total de 17 productors locals participen en la fira Horeca Balears a través de l'estand de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural

Enguany, i per primera vegada, el Servei de Ramaderia del Govern té un espai per promocionar les races autòctones i el segell de qualitat 100% raça autòctona

 Flor de sal d'es Trenc serà un dels participants en la fira. 02/02/2025 (Act. 03/02/2025 02:01)

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, participa, un any més, en la fira Horeca Balears, que se celebra al Velòdrom Illes Balears a partir de demà i fins dimecres. El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, assistirà aquest dilluns a la inauguració de la mostra. Enguany, a l'estand del Govern hi participen un total 17 productors locals (dos més que l'any passat) del sector agroalimentari. «Aquesta fira ens permet promocionar el producte local entre els professionals de l'hostaleria i la restauració. El sector Horeca és un client molt important per al sector primari, ja que a través d'aquest canal els nostres productes arriben als consumidors locals i visitants», ha manifestat Llabrés.

Els productors participants representen bona part sector del producte local de les Illes. Concretament, hi assisteixen la Denominació d'Origen Protegida Oli de Mallorca, la Denominació d'Origen Protegida Oliva de Mallorca, Aubocassa i Treurer. També la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Ametlla de Mallorca i les Cooperatives Agroalimentàries. Pel que fa al sector vitivinícola hi participen els cellers, Butxet, Dalt Turó, Jaume de Puntiró, Vino de la Isla i Castell Miquel. També hi haurà representació de begudes espirituoses amb Gin Xoriguer, Jordi Perelló, Mandrágora (Hidromel) i Mallorca Distillery. La resta d'operadors alimentaris locals que hi assisteixen són Flor de sal d'es Trenc i Butxí salses i pebres coents.

A més, i per primera vegada, a l'edició d'enguany el Servei de Ramaderia de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural també té un espai a la fira, amb l'objectiu de promocionar les races autòctones de les Illes i, al mateix temps, donar a conèixer el segell de qualitat 100% raça autòctona. Entre altres animals, tenen aquest distintiu el porc negre mallorquí, l'ovella roja mallorquina i l'ovella menorquina i la vaca menorquina. Aquest segell reconeix que la carn, els embotits, la llet i la resta de productes lactis tenen el seu origen en animals autòctons de l'arxipèlag. En aquest sentit, Llabrés ha explicat que «és molt important que el sector Horeca reconegui la qualitat dels productes de les races autòctones i el seu potencial com a element diferenciador i únic per oferir als seus establiments, ja que aquestes espècies només es poden trobar a les nostres illes».

Cuina en directe i concurs amb peix popular

A més, a l'estand de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, els alumnes de Formació Professional de Cuina de Mallorca i de l'Escola d'Hoteleria de la Universitat de les Illes Balears (UIB) faran demostracions culinàries en directe amb els productes exposats.

De la mateixa manera, la Direcció General de Qualitat Alimentària i Producte Local impulsa la tercera edició del Concurs de Cuina amb Peix Popular. La finalitat és donar visibilitat a diverses varietats de peixos, com el gerret, el sorell i el moll, entre d'altres, que són més econòmics i part de la població els desconeix. A Mallorca, el concurs se celebra aquest dimecres, 5 de febrer; a Menorca, dia 11 de març, i a Eivissa, el pròxim 24 de març. Els guanyadors de cada una de les illes participaran en una gran final.

Documentació relacionada​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


Comparteix