avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

S'obre la convocatòria de 30 M€ per a projectes innovadors en matèria de transició energètica per al sector públic

S'obre la convocatòria de 30 M€ per a projectes innovadors en matèria de transició energètica per al sector públic

Aquesta línia d’ajuts, dividida en 15 milions per a Mallorca, 6 milions per a Menorca i per a Eivissa i 3 milions per a Formentera, forma part del Pla d’Inversions per a la Transició Energètica de les Illes Balears, en el marc dels fons NextGen

Noticias 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 4 02ca 05 maig 2023

Aquesta línia d’ajuts, dividida en 15 milions per a Mallorca, 6 milions per a Menorca i per a Eivissa i 3 milions per a Formentera, forma part del Pla d’Inversions per a la Transició Energètica de les Illes Balears, en el marc dels fons NextGen

A partir d’aquest divendres dia 5 de maig ja es poden sol·licitar els ajuts de la convocatòria pública de subvencions per a la transició energètica en inversions en projectes innovadors, tractors o estratègics, per una quantia de 30 milions d’euros.

Aquests fons estan inclosos dins les actuacions previstes en el Pla d’Inversions per a la Transició Energètica de les Illes Balears, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea (NextGenerationEU), i es concediran amb càrrec al pressupost de la Comunitat amb la distribució següent: 15 milions per a Mallorca, 6 milions per a Menorca, 6 més per a Eivissa i 3 milions d’euros per a Formentera.

Els beneficiaris de la subvenció de la convocatòria pública són els organismes autònoms, les entitats públiques empresarials, les societats mercantils públiques, les fundacions del sector públic i els consorcis dins l'àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears. A més, els consells insulars, els ajuntaments i les entitats locals menors de la comunitat autònoma de les Illes Balears dins l'àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears que facin les actuacions en una llar, edifici o habitatge vulnerable. Les universitats, els centres de recerca i els centres tecnològics amb seu al territori de les Illes Balears també en poden ser beneficiaris.

Les administracions públiques interessades poden sol·licitar els ajuts fins al 17 de juliol de 2023 en l’enllaç següent: https://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=5684479&coduo=2390767&lang=ca. Les ajudes es resoldran en funció de la puntuació dels projectes.

Els beneficiaris hauran de licitar les inversions objecte de la subvenció i que consisteixen en l’execució d’instal·lacions de generació d’energia renovable almanco de 400 kW, sistemes d’emmagatzematge elèctrics, adquisició de vehicles V2G (vehicle to grid) i la dotació d’infraestructura de recàrrega, en alguns casos.

Perquè les actuacions siguin subvencionables han de tenir una certa grandària i les administracions públiques beneficiàries no n'han d'haver pressupostat la despesa; a més, per complir les fites i els objectius assignats pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu és d'interès que les administracions públiques es puguin presentar a la convocatòria.

Accions subvencionables i programes d’incentius

Són subvencionables les inversions en noves instal·lacions de producció d'energia elèctrica a partir de fons d'energia renovable de potència instal·lada mínima de 400 kW que actuïn com a projectes tractors o estratègics que incorporin solucions innovadores o singulars.

Així mateix, també són subvencionables les inversions i les despeses per a la implantació de projectes pilot que permetin desplegar una xarxa intel·ligent a petita escala que permeti simular de forma simplificada el sistema elèctric balear, i que en permeti la gestió, la coordinació i l’operació mitjançant consignes. Tot això, per dotar aquesta xarxa pilot privada de capacitat per a desplaçar el consum / la producció a les hores de major demanda elèctrica i poder extreure conclusions per poder replicar-la a major escala i analitzar si això suposa major capacitat d'integració de les energies renovables en el sistema elèctric balear.

Aquests ajuts estan enfocats dins el component 7 del Pla de Recuperació, denominat específicament «Desplegament i integració de renovables», i que té com a objectiu el desenvolupament de la generació d’energies renovables elèctriques, l’impuls a la generació renovable integrada en els sectors de l’edificació, industrial i del transport, una adequada integració territorial i ambiental de les renovables, la promoció de les energies renovables tèrmiques, l’impuls a la cadena de valor industrial, la reducció de la factura energètica dels consumidors i, en general, la millora de la competitivitat de tots els sectors econòmics.

L’objectiu del Govern amb l’impuls d’aquesta subvenció és accelerar la descarbonització del territori, fomentar que es produeixin inversions en infraestructura amb emplaçaments locals, així com desenvolupar l’activitat industrial, empresarial i tecnològica de les Illes.


Data d'actualització: 08 maig 2023


Comparteix