avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

NOU PROGRAMA APS LLEVANT

NOU PROGRAMA APS LLEVANT

M1 04 octubre 2023

La Direcció General de Formació Professional i Formació Permanent del Professorat en col·laboració amb la Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal i sota la gestió dels respectius serveis de Normalització Lingüística i Formació i el d’Espais Naturals han iniciat aquest curs 2023-2024 aquest nou programa.

El programa APS Llevant promou la metodologia d’aprenentatge servei als centres educatius en el marc del Parc Natural de la Península de Llevant amb l’objectiu de crear xarxes comunitàries amb responsabilitat social a la serra de Llevant i amb el suport i acompanyament del CEP de Manacor i els educadors ambientals del Parc de Llevant.

Cada centre, conjuntament amb altres entitats i agents socials, desenvoluparà el propi projecte, el qual du implícit un servei a la comunitat. Per a això, se seguirà una metodologia activa i participativa que combina processos d’aprenentatge i de servei en un sol projecte, que treballa a partir de les necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de provocar-hi millores.

Per tal de potenciar el sentiment de pertinença a la comunitat i reconèixer l’esforç que faran tots els participants, no es poden deixar de banda alguns aspectes clau d’aquesta metodologia d’aprenentatge com són: la reflexió sobre les actuacions concretes rellevants socialment, la difusió dels resultats obtinguts i la celebració dels aprenentatges i del servei que té efectes directes sobre la comunitat, sobre el Llevant de l’illa de Mallorca. Més concretament, es promouran accions per tal que arribi al major nombre de centres possibles amb l’objectiu que els habitants de l’illa de Mallorca coneguin, estimin, respectin, trepitgin, i actuïn cívicament sobre la realitat del Parc Natural de la Península de Llevant.

En definitiva, es promouran accions per afavorir una educació mediambiental que provoqui que la comunitat se senti part de la serra del Llevant, se senti responsable de tenir-ne cura i de conservar-la íntegrament en tots els hàbitats, costums i usos els quals contribueixen a diferenciar l’activitat productiva dels pobles que la conformen i la seva identitat.

S’han marcat els objectius següents:

1. Impulsar metodologies competencials d’aprenentatge servei vinculades a l’entorn.

2. Proporcionar noves eines didàctiques per estimar, descobrir, intervenir i preservar el Parc Natural de la Península de Llevant (PNPL).

3. Desencadenar processos d’ensenyament i aprenentatge col·laboratius de servei a la comunitat i d’interrelació amb el territori.

4. Impulsar el treball en equip i la creació d’una xarxa de centres per afavorir l’intercanvi d’experiències i recursos.

Documentació relacionada​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


Data d'actualització: 10 octubre 2023


Comparteix