avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

La participació dels cellers de les Illes Balears a la Barcelona Wine Week augmenta gairebé un 40 %, amb un total de 33

La participació dels cellers de les Illes Balears a la Barcelona Wine Week augmenta gairebé un 40 %, amb un total de 33

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural ha finançat el 90 % del cost dels estands. Joan Simonet ha donat suport als cellers de l'arxipèlag, que comparteixen un espai comú per promocionar els seus vins de qualitat durant els tres dies de fira. Simonet: «És una ocasió immillorable per posar en valor la varietat i qualitat extraordinàries dels vins de la nostra terra, un producte únic que no es pot trobar a cap altre lloc del món»

- 03/02/2025

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha assistit a la inauguració d'una de les fires de referència del sector vitivinícola d'Espanya, la Barcelona Wine Week (BWW), que ha començat avui i acabarà dimecres, 5 de febrer. L'esdeveniment torna a tenir entre els seus participants els vins amb marques de qualitat de les Illes Balears, que any rere any incrementen el prestigi i la demanda tant en els mercats nacionals com internacionals. Respecte de l'edició de 2024, enguany la participació dels cellers de vins amb denominació d’origen protegida (DOP) o indicació geogràfica protegida (IGP) de les Illes Balears ha augmentat un 37,5 %, amb la presència de 32 cellers i l'Associació de Productors de Vi de Menorca. Tots els cellers de l'arxipèlag compartiran un espai comú, que ha organitzat la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local. A més, la Conselleria finança pràcticament tot el cost dels estands (un 90 %).

Simonet ha volgut mostrar el suport a tots els cellers de les Illes Balears que participen en aquest esdeveniment: 28 de Mallorca, tres de Menorca i dos d'Eivissa. Així, hi ha representats vins de les denominacions d’origen Binissalem (4) i Pla i Llevant (5), Vi de la Terra Mallorca (19), Vi de la Terra Illa de Menorca (3) i Vi de la Terra Eivissa (2). En aquest sentit, el conseller ha assenyalat que «la Barcelona Wine Week és una de les fires vinícoles més interessants per als nostres vinaters, pel fet que els ajuda a millorar la projecció comercial, tant en l'àmbit nacional com internacional. Per tant, és una ocasió immillorable per posar en valor la varietat i qualitat extraordinàries dels vins de la nostra terra, un producte únic que no es pot trobar a cap altre lloc del món i que ens permet diferenciar-nos de la resta».

Durant l'acte, el conseller ha remarcat que «la presència dels nostres cellers en aquest tipus de fires és una demanda del sector, en col·laboració amb la Conselleria; si assistim a aquests esdeveniments és perquè el sector vitivinícola així ens ho reclama i ens trasllada l’interès per participar-hi per promocionar el seu producte». A més, ha afegit Simonet, «el sector del vi a les Illes Balears és un sector madur i amb molta iniciativa, que està sòlidament estructurat amb productors, cellers i marques de qualitat».

Els cellers de Mallorca que han acudit a la fira són: Finca Biniagual, Vins Nadal, Can Fumat, Bodegas José L. Ferrer, Macià Batle, 7103 Petit Celler, Son Antem, Castell Miquel, Son Vich de Superna, Binigrau, Santa Catarina, Sa Cabana, Son LJS Bodega, Son Grau Gran, Can Axartell, Oliver Moragues, Vinyes Mortitx, AVA Vi, Son Prim, Bodega 65, Ses Talaioles, Los Dos Caballeros, Ca Sa Padrina, Es Fangar, Miquel Oliver, Pere Seda, Butxet i Miquel Gelabert. De Menorca hi han acudit els cellers Torralba i Torralbenc i l'Associació de Productors de Vi de Menorca, i d'Eivissa, els cellers Ojo de Ibiza i Can Rich.

D’altra banda, a la BWW també podem trobar altres cellers de les Illes Balears, com Can Majoral, Mesquida Mora, Ibizkus Wines, Can Xanet i Can Verdura, a una secció específica dedicada als vins d'elaboració artesanal.

Producció dels vins de qualitat a les Illes Balears

Cal recordar que el 2024 la producció dels vins de qualitat de les Illes Balears ha patit una disminució d'un 22 % respecte a 2023. En aquest sentit, s'han veremat un total de 8.515 tones de raïm provinents de 2.169 hectàrees de vinya, que han produït 53.253 hectolitres de vi amb marca de qualitat. Així, la producció de raïm ha passat d'11.092 tones el 2023 a 8.515 enguany, una reducció de 2.576 tones. Aquesta disminució ha estat del 26,1 % en el raïm negre i del 18,4 % en el raïm blanc. Això no obstant, la superfície de vinya a l'arxipèlag té una tendència a l'alça, amb un 2,8 % més que l'any passat.

Per denominacions, la IGP Vi de la Terra Formentera ha sofert el decrement més gran, un 43,2 %, mentre que Eivissa s'ha situat en la mitjana de les Illes Balears, amb un 22,3 %; a les Pitiüses, la manca de cereal i de disponibilitat d'altres aliments ha fet que l'efecte dels tudons sobre les collites de raïm hagi estat molt superior al d'anyades anteriors. A l'illa de Mallorca, les DOP Binissalem i Pla i Llevant han sofert una minva en la producció del 27,7 % i del 25,4 %, respectivament, mentre que la IGP Vi de la Terra Mallorca ha produït un 17,9 % menys que el 2023. La reducció de producció més petita ha estat a l'illa de Menorca, amb un 5 % inferior a la de 2023.

IMATGES RELACIONADES

-

Comparteix