La Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia presenta una nova web per promocionar els forns amb obrador de Pa d’Aquí i posar en valor l’ofici de forner
La Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia presenta una nova web per promocionar els forns amb obrador de Pa d’Aquí i posar en valor l’ofici de forner
ADR Balears ha organitzat una setmana amb activitats per commemorar el Dia Mundial del Pa La marca col·lectiva Pa d’Aquí reuneix al voltant de tres-cents establiments a les Balears
15 octubre 2024La marca col·lectiva Pa d’Aquí, Forn i Tradició compta amb una nova web per donar visibilitat als establiments que en formen part, i que també vol ser un altaveu per dignificar l’ofici de forner i tot el món que envolta aquest sector.
Aquest matí, el conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha presentat el nou portal i ha donat a conèixer els actes que conformen la Setmana del Pa 2024, que organitza l’Agència de Desenvolupament Regional de les Illes Balears (ADR Balears) per commemorar el dia internacional d’aquest aliment. També hi han assistit el president de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, Miquel Àngel Torrens i la gerent d’ADR Balears, Silvia Delgado.
ADR Balears gestiona juntament amb l’Associació de Forners i Pastissers la marca Pa d’Aquí, Forn i Tradició, a la qual estan adherits 286 establiments amb obrador que ofereixen almenys dues tipologies de pa tradicional i elaboren el 70 % dels productes que tenen a la venda. Un dels principals objectius és que els consumidors identifiquin aquest segell amb un producte de qualitat, saludable i de proximitat.
El conseller ha destacat «la col·laboració publicoprivada que permet treballar per donar solucions a alguns dels reptes als quals s’enfronten actualment els forners, com pot ser el relleu generacional». Sáenz de San Pedro ha assegurat que «més de 380 alumnes de forneria ja han participat en les xerrades motivacionals de joves professionals organitzades per ADR Balears, i que permeten conèixer casos d’èxit i noves maneres de fer feina del sector que poden engrescar futures generacions a dedicar-se a aquest ofici». El conseller ha finalitzat «agraint al sector l’esforç per mantenir vives les tradicions gastronòmiques, ja que ofereixen a la ciutadania, no només el pa de qualitat elaborat de forma artesanal, sinó també tots els productes relacionats amb la identitat de les nostres illes».
Tots els forns adherits a Pa d’Aquí, Forn i Tradició tindran un espai a la nova web www.padaqui.es, on es podran consultar les dades principals i els productes que ofereixen. A més, també es donaran a conèixer les diferents tipologies de pa tradicional, així com les activitats que es duen a terme amb el sector, com les xerrades o les rutes guiades pels forns de diferents municipis, on es posen en valor els productes i la història que hi ha darrere cada establiment.
De fet, la Setmana del Pa 24 organitzada per ADR Balears amb l’Associació de Forners comptarà amb aquest tipus d’esdeveniments, com un tast de pa moreno i de xeixa amb producte local al carrer, concretament a la plaça de l’Olivar de Palma, el dimarts 15 d’octubre. A més, el 16 d’octubre, també hi haurà una xerrada per a alumnes i professionals de la forneria a càrrec d’Uco Bakery a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. Finalment, el 17 d’octubre, els forns de Llucmajor protagonitzaran una ruta guiada per l’investigador i escriptor Tomàs Vibot.
Data d'actualització: 15 octubre 2024
Comparteix