avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

L'Oficina per a la Transició Energètica ha atès 380 consultes de particulars i empreses fins al mes de desembre

L'Oficina per a la Transició Energètica ha atès 380 consultes de particulars i empreses fins al mes de desembre

Els projectes d'autoconsum compartit han sumat 110 inscripcions d'habitatges que se'n beneficiaran, set dels quals corresponen a famílies vulnerables, i quatre de comerços

Noticias 2 6024240ca 14 gener 2024

Els projectes d'autoconsum compartit han sumat 110 inscripcions d'habitatges que se'n beneficiaran, set dels quals corresponen a famílies vulnerables, i quatre de comerços

Fins a l'1 de desembre l'OTEIB ha acompanyat i gestionat la presentació de 37 tràmits de sol·licituds i justificacions d'ajudes energètiques

L'Oficina per a la Transició Energètica de les Illes Balears (OTEIB), impulsada per la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia a través de l'Institut Balear de l'Energia (IBE), ha atès 380 consultes, tant telemàtiques com presencials, des de la seva inauguració el 22 de novembre i fins al mes de desembre, segons dades recollides en el seu Informe mensual, corresponent a desembre de 2023, l’últim disponible.

Cal recordar que l’objectiu de l’OTEIB és assessorar, acompanyar i sensibilitzar, tant la ciutadania com les empreses i les corporacions locals, sobre els recursos que tenen a la seva disposició per emprendre canvis que accelerin la lluita contra el canvi climàtic.

D'acord amb les dades contingudes en l’últim informe mensual de l’Oficina, del total de consultes ateses 154 han estat peticions d’informació general, una categoria que inclou diversos temes que van des de les consultes sobre estats d’expedients fins a la informació sobre el funcionament de les OTEIB, y 92 han estat relacionades amb gestió de subvencions. Altres 68 peticions més han estat relacionades amb la xarxa MELIB i 48 han estat referides als autoconsums compartits de l’IBE, arran de l’obertura d’inscripcions de projectes a sa Pobla, Capdepera, Alcúdia, Calvià i Ciutadella. La resta de consultes, 18, han estat sobre optimització de factura elèctrica o de gas, reclamacions sobre facturació o han estat relacionades amb les oficines de rehabilitació energètica, entre d’altres qüestions.

Només al mes de desembre les OTEIB van donar resposta a 308 consultes, de les quals 285 van ser realitzades per particulars, vint les van dur a terme empreses, dues les van impulsar els municipis d’Alcúdia i Campanet i una la va fer una entitat sense ànim de lucre.

Així mateix, entre el novembre i el desembre l’OTEIB ha acompanyat i gestionat la presentació de tràmits de sol·licituds i justificacions d'ajuts per part de ciutadans particulars. Concretament, s'han tractat d'ajudes de NextGen 45 fotovoltaica, Moves III, micromobilitat per a persones físiques, NextGen Empreses, NextGen Fotovoltaica i NextGen Tèrmica. En aquest mateix període també s'han atès fins a deu consultes d'empreses interessades en assumptes energètics i subvencions.

Autoconsum compartit

Durant aquest temps, el personal tècnic de l’OTEIB ha visitat diversos municipis per donar a conèixer els projectes d'autoconsum de l'IBE amb processos oberts d'inscripció. Aquestes reunions amb els veïns i els ajuntaments han servit per donar a conèixer aquestes iniciatives i facilitar la inscripció de fins a 110 habitatges, set dels quals corresponen a famílies vulnerables, i quatre comerços.

A més, a municipis com sa Pobla, Sencelles, Calvià, Sóller o Llubí l’equip itinerant s’ha reunit amb funcionaris i càrrecs públics o ha instal·lat un lloc perquè els veïns puguin fer consultes.

Pel que fa a accions de sensibilització, d’ençà de la seva posada en marxa, personal tècnic de l'OTEIB ha duit a terme reunions amb el projecte europeu ARV-Climate Positive Circular Communities de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma; amb les oficines per a la rehabilitació energètica de la Conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat; amb la Junta del Col·legi Oficial d’Arquitectes; amb el clúster empresarial de transició energètica de les Illes Balears; amb el Col·legi Oficial d’Administradors de Finques; amb la Xarxa per a la Inclusió Social de les Illes Balears; amb l’Associació de Veïns de Palma i amb centres educatius interessats en fotovoltaiques, així com en projectes educatius sobre canvi climàtic i transició energètica. Aquestes trobades han servit per explorar sinèrgies i col·laboracions.


Data d'actualització: 17 gener 2024


Comparteix