avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

L'equip redactor dels nous currículums LOMLOE ha posat a disposició del professorat de 2n de batxillerat 46 situacions d'aprenentatge

L'equip redactor dels nous currículums LOMLOE ha posat a disposició del professorat de 2n de batxillerat 46 situacions d'aprenentatge

WhatsApp Image 2023 05 04 at 19.52.06 04 maig 2023

El curs 2023/24 s’aplicaran els nous currículums LOMLOE als cursos parells

\ Les SA substitueixen les programacions didàctiques, estan plantejades com un repte per a l’alumnat i desenvolupen competències específiques d’una àrea o matèria

L’equip redactor dels nous currículums educatius de les Illes Balears continua treballant i ja té publicats a la pàgina web de la Conselleria d’Educació i Formació Professional un total de 46 situacions d’aprenentatge (SA) especifiques per a segon de batxillerat, amb la finalitat de facilitar la tasca del professorat en la implantació dels nous currículums.

En total, incloses les 46 noves, ja hi ha a disposició del professorat 290 situacions d’aprenentatge, de les quals 22 corresponen a educació infantil, 63 a educació primària, 96 a ESO i 109 a batxillerat.

Les SA substitueixen les programacions didàctiques, estan plantejades com un repte i desenvolupen competències específiques d’una àrea o matèria, a les quals són aplicables criteris d’avaluació. Aquestes situacions han de permetre als alumnes relacionar el resultat del seu treball amb l’assoliment dels objectius generals de l’etapa i amb l’aprenentatge d’altres àrees, matèries i àmbits del coneixement.

El curs 2022-2023 s’han implantat els nous currículums a tots els cursos d’educació infantil i els cursos senars de primària, ESO, batxillerat i formació professional. El 2023-2024 serà el torn de la resta de cursos.

Per tal d’afrontar la tasca d’elaboració dels nous currículums, a més de disposar del personal actual del Servei d’Ordenació Educativa s’ha comptat amb la col·laboració de 53 professors (14 mestres de l'etapa d'infantil i primària i 38 professors d'educació secundària) en actiu de diversos centres educatius per completar i contextualitzar els currículums a la realitat de les Illes Balears, elaborar situacions d’aprenentatge per a les distintes matèries i dissenyar les matèries optatives pròpies, el treball de recerca de batxillerat i els currículums de llengua catalana.

Un nou batxillerat LOMLOE

Els nous currículums suposen innovacions destacables al nivell de batxillerat. En destaquen les següents:

  • Modalitats i estructura de batxillerat: Introducció de canvis en les modalitats i l’estructura del batxillerat:
    • Introducció del batxillerat General, divisió del batxillerat d’Arts en dues modalitats (Arts Plàstiques, Imatge i Disseny, i Música i Arts Escèniques) i manteniment dels actuals batxillerats de Ciències i Tecnologia i d’Humanitats i Ciències Socials.
    • Matèries pròpies del batxillerat General: matemàtiques generals, ciències generals i economia, emprenedoria i activitat empresarial.
    • Possibilitat de cursar el batxillerat en tres anys amb un pla d’estudis específic.
    • Reducció de la càrrega lectiva a primer de batxillerat a 30 h setmanals (actualment són 32).
    • Augment de les hores d’educació física (es passa de 2 h a 3 h a primer de batxillerat).
  • Treball de recerca de batxillerat: s’introdueix aquest treball de recerca, amb les característiques següents:
    • Realització entre el primer i el segon curs (en el primer s’hi dedicaran 2 h lectives).
    • Un total del 10 % de la nota.
    • Un tutor per cada alumne per fer el treball (màxim 15 alumnes/tutor).
  • Modificació de les optatives de batxillerat: Introducció de canvis en les optatives el batxillerat, que queden de la següent manera:
    • Optatives estatals: les de qualsevol modalitat i segona llengua estrangera.
    • Optatives autonòmiques: història i cultura de les Illes Balears, tècniques experimentals, psicologia, ampliació de matemàtiques, programació i tractament de dades.

Per a més informació es poden consultar els següents enllaços:

Enllaç situacions d’aprenentatge: tn.caib.es/SA.

Enllaç nous currículums: tn.caib.es/NousCVs

Enllaç preguntes freqüents: tn.caib.es/FAQ.

Enllaç aportacions de centres: tn.caib.es/CENTRES.


Data d'actualització: 04 maig 2023


Comparteix