Capdepera s’adhereix al catàleg d’Emblemàtics Balears del Govern amb tres establiments
El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia i la batlessa han visitat els comerços i els han entregat el distintiu del projecte Hi ha 33 municipis d’arreu de les Illes Balears amb un total de 380 negocis catalogats
24 octubre 2024El projecte de protecció del comerç de proximitat «Emblemàtics Balears» compta amb un nou municipi, Capdepera, que s’ha incorporat al programa amb tres establiments. Aquest matí, el conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, i la batlessa, Mireia Ferrer, han visitat els tres comerços i els han lliurat la placa que els distingeix com a Emblemàtics Balears. També hi han participat la gerent de l’Agència de Desenvolupament Regional de les Illes Balears (ADR Balears), Silvia Delgado; la regidora de Teixit Comercial i Promoció Econòmica, Margalida Bisquerra, i la regidora d'Hisenda, Núria Garcia.
Els comerços de Capdepera adherits a Emblemàtics Balears són:
Argos (calçat i artesania): arrelat
Botiga Son Poca Palla (equipament de la llar i complements): arrelat amb patrimoni
AFuster Joiers Taller de Joieria (joieria): arrelat
Amb la incorporació de Capdepera, Emblemàtics Balears compta amb 33 municipis i 380 negocis catalogats arreu de les Illes. L’objectiu d’aquest projecte de l’ADR Balears de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia és protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. A més, es vol donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.
Són els ajuntaments els qui identifiquen els comerços del municipi que compleixen els requisits per ser emblemàtics, d’acord amb un manual de l’ADR Balears que n’estableix les diferents categories. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un producte o ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida) i amb patrimoni (amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial). A més, els establiments que compleixin aquestes tres categories seran denominats emblemàtics.
La plataforma a través de la qual es dona a conèixer el projecte és la web www.emblematicsbalears.es, que creix a mesura que s’incorporen al projecte més municipis.
Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són: Alaró (4), Alcúdia (7), Algaida (7), Artà (7), Binissalem (15), Campos (16), Capdepera (3), Consell (6), Esporles (5), Felanitx (12), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (11), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (83), Pollença (9), Porreres (8), Santa Eugènia (1), Santa Maria del Camí (15), Santanyí (7), sa Pobla (7), Selva (1), Sineu (8), Alaior (5), Ciutadella (14), es Mercadal (1), Ferreries (11), Maó (30), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Vila (11) i Formentera (8). Per categories, hi ha 102 establiments emblemàtics; 127 d’arrelats i amb història; 30 amb patrimoni i història; 55 amb història; 53 d’arrelats, i 13 d’arrelats i amb patrimoni.
Data d'actualització: 25 novembre 2024
Comparteix