avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

Autoritzat el nou conveni per facilitar la reinserció social de persones amb diagnòstic de salut mental vinculat a addiccions

Autoritzat el nou conveni per facilitar la reinserció social de persones amb diagnòstic de salut mental vinculat a addiccions

PROJECTE JOVE.00 01 15 09.Imagen fija014 15 maig 2023

\ El servei d’acompanyament tindrà 285 places, la qual cosa suposa un increment de 35 places
\ L’import del conveni per al període 2023-2027 ascendeix a 16,6 milions d’euros

El Consell de Govern ha autoritzat la signatura del conveni entre la Conselleria d’Afers Socials i Esports i la Fundació Projecte Home Balears, com a entitat singular, per desenvolupar el servei d’acompanyament per a persones amb diagnòstic de salut mental vinculat a addiccions 2023-2027. L’objectiu és facilitar la reinserció social per tal de donar una nova oportunitat a persones que han superat els processos de desintoxicació. Es tracta de facilitar l’accés als recursos comunitaris i als serveis d’atenció social (educació, ocupació, salut, habitatge i justícia).                                                                                             
 
La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de la Direcció General de Serveis Socials, finançarà el cost total de les places amb els 16.678.020,68 € que suposa la prestació del servei per part de Projecte Home durant el període 2023-2027. La renovació del conveni per a aquest pròxim període suposa 35 places més, fins a les 285 places, i un augment de 3,4 milions d’euros respecte al conveni vigent.                                                                           
 
El servei atén les persones que tenen un trastorn de caràcter addictiu i té com a objectiu oferir acompanyament i suport en les seves necessitats específiques a conseqüència de la situació d’addicció. A través d’una metodologia d’acompanyament i de seguiment personalitzat (individual i grupal) es pretén donar suport a les activitats de la vida quotidiana d’aquestes persones per desenvolupar habilitats i capacitats que facilitin el seu procés d’inserció social i de retorn a la comunitat, evitar la cronicitat, el consum de substàncies i tenir més qualitat de vida en tots els àmbits.

Es fa a través de diferents tallers i accions en grup, i es du a terme una tasca de mediació, coordinació i acompanyament respecte dels recursos sociosanitaris de la comunitat. Es dona suport en qüestions de medicació, en el seguiment mèdic, en la vida quotidiana, en acompanyament per a tràmits, en prevenció de recaigudes, en mediació familiar, en teràpia de parella o familiar, en orientació laboral, en entrenament en habilitats de la vida quotidiana, en educació en igualtat, en acompanyament al dol, en servei mèdic i psiquiàtric, en assessorament jurídic, en gestió i autogestió econòmica, en suport i seguiment a l’entorn sociofamiliar, etc.                                                

Amb tot, s’ofereix suport i cura personal, suport jurídic i penitenciari, assistència especialitzada i de rehabilitació, suport social i comunitari, suport familiar, acompanyament per a la utilització dels recursos comunitaris de salut mental, sanitaris, laborals i d’habitatge, i activitats ocupacionals i de la vida diària, com a preparació per poder utilitzar els recursos comunitaris (cuina, esport, temps lliure, etc.).


Data d'actualització: 15 maig 2023


Comparteix