avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

Agricultura, Pesca i Medi Natural imparteix una jornada formativa a l’Associació Hotelera de Menorca amb l’objectiu que els establiments turístics avancin en la compra de producte local

Agricultura, Pesca i Medi Natural imparteix una jornada formativa a l’Associació Hotelera de Menorca amb l’objectiu que els establiments turístics avancin en la compra de producte local

La Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local ha donat directrius per interpretar i aplicar correctament la Llei per a la circularitat i la sostenibilitat del turisme de les Illes Balears

Producte Local 19 abril 2024

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, a petició de l’Associació Hotelera de Menorca (ASHOME), ha duit a terme una jornada formativa als seus associats per interpretar i aplicar correctament l’article 102 bis de la Llei per a la circularitat i la sostenibilitat del turisme de les Illes Balears. L’objectiu final d’aquesta jornada és que els establiments turístics avancin en la compra de productes provinents del sector primari de les Illes Balears i, així, garantir el compliment de la normativa en vigor.

Aquesta Llei estableix que els establiments turístics han de garantir que es consumeixi un percentatge de productes que venguin del sector primari de les Illes Balears que, com a mínim, s’ha de situar entre el 3 i el 5%, en funció de la categoria de l’establiment. En aquesta línia, un dels objectius de legislatura de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural és que tant la població local com els visitants a través del sector turístic incrementin el consum de productes que provenen de les explotacions agràries, així com del sector pesquer.

Amb tot, el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha destacat que «hem donat resposta a una petició del sector hoteler de Menorca. La valoració de la jornada ha estat molt positiva. Si totes les parts involucrades s’hi esforcen, l’aplicació de la Llei arribarà a bon port».

Cal recordar que entre els mesos de gener i març, aquesta Direcció General ja va dur a terme diverses jornades de formació sobre aquest tema, adreçades als inspectors de turisme de cada un dels consells insulars, que són les administracions encarregades de controlar l’aplicació de la Llei per a la circularitat i la sostenibilitat en el turisme en els establiments de cada illa.


Data d'actualització: 11 novembre 2024


Comparteix