avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

Agricultura informa que des d’avui dimecres i fins al dia 31 de desembre es podran sol·licitar les ajudes per a la creació de productes i experiències de turisme enogastronòmic

Agricultura informa que des d’avui dimecres i fins al dia 31 de desembre es podran sol·licitar les ajudes per a la creació de productes i experiències de turisme enogastronòmic

Es destinarà quasi un milió d’euros per tal d’oferir a les explotacions agràries i agroalimentàries de les Illes Balears la possibilitat de diversificar les seves rendes i afavorir la seva viabilitat

- 05 setembre 2024

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) va publicar ahir, 20 d’agost, la convocatòria del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, de les ajudes de minimis relacionades amb la circularitat alimentària del sector turístic per a la creació i el desenvolupament de productes i experiències de turisme enogastronòmic. Així, el termini per presentar les sol·licituds s'inicia avui, 21 d’agost, i estarà obert fins al dia 31 de desembre de 2024.

Cal recordar que es tracta d'una convocatòria dotada amb quasi un milió d’euros (937.500 euros), amb càrrec als pressupostos del FOGAIBA i finançada per la Unió Europea a través dels fons Next Generation dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. L’objectiu general és posicionar les Illes Balears com una de les principals destinacions enogastronòmiques, vinculant aquest fet amb la circularitat alimentària i el consum del producte local agroalimentari i pesquer. En el marc d'aquest objectiu general, s'inclou com a objectiu específic fomentar el consum dels productes agroalimentaris de les Balears en els establiments turístics, la qual cosa ajuda a recuperar el protagonisme del sector primari. Així, es pretén que operadors agraris, alimentaris i les seves agrupacions creïn, desenvolupin o millorin experiències turístiques o gastronòmiques en l'àmbit de la seva activitat.

En aquest sentit, el conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha afirmat que "aquestes ajudes són molt importants pel sector primari de les Illes, perquè permetre diversificar ingressos, ampliar les seves rendes i així, afavorir la seva viabilitat".

Segons la convocatòria, entre les activitats que se subvencionaran hi ha l'adequació d'espais per dur a terme visites, tasts i degustacions de productes; la creació de plataformes per a la difusió o comercialització; la dinamització de pàgines web, app o perfils de xarxes socials amb l'objectiu de difondre o comercialitzar experiències; el disseny de les experiències turístiques o campanyes de comunicació de les experiències. Aquestes accions s’han de dur a terme entre l’1 de gener de 2024 i el 30 de setembre de 2025.

Els beneficiaris que puguin optar a l'ajuda han de complir algú dels següents requisits: ser titulars d'una explotació agrària d'alta en el Registre d'Explotacions Agràries; ser entitats que agrupen productors del sector agrari de les Illes Balears amb la finalitat de fomentar i donar suport a la producció agrària, com els consells reguladors i associacions de productors ecològics, entre d'altres; ser cooperatives agràries o unions de cooperatives que estiguin degudament inscrites en el Registre de Cooperatives de les Illes Balears o estar inscrit a una marca de qualitat agroalimentària, incloses les begudes espirituoses, d'àmbit Balear (Indicació Geogràfica, Indicació Geogràfica Protegida o Denominació d'Origen Protegida).

Cal recordar que la selecció de beneficiaris es farà mitjançant el procediment individual de selecció de beneficiaris i, en aquest cas, les sol·licituds es poden resoldre individualment, a mesura que entrin en el registre de l'òrgan competent, encara que no hi hagi finalitzat el termini per presentar sol·licituds de subvenció, sempre que s'hagi presentat tota la documentació requerida, d'acord amb aquesta convocatòria.


Data d'actualització: 05 setembre 2024


Comparteix