avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

Servei de mediació familiar de les Illes Balears

Servei de mediació familiar de les Illes Balears

Què és?

El SPMFIB ofereix un procés de 8 sessions gratuïtes per acompanyar a resoldre conflictes familiars susceptibles de ser plantejats judicialment. Es un procés voluntari, confidencial i neutral gestionat per professionals degudament acreditats.

Les matèries susceptibles de mediació familiar són: situacions de separació i divorci, recuperar estances entre padrins i/o padrines i néts i/o nétes, acceptació d'herències, cura de persones grans i/o dependents, etc. amb l'objectiu d'obrir vies de diàleg i aconseguir acords entre els dos membres de la parella o membres de la mateixa família acompanyats per professionals de la mediació familiar qualificats. 

Quins objectius té?

- Ajudar a recuperar la comunicació amb l'altre membre de la parella o de la família.

- Arribar a acords entre els diferents participants.

- Reduir el malestar psicològic, econòmic i social que generen els conflictes familiars.

- Evitar un procediment judicial de llarga durada, amb les conseqüències emocional i costos econòmics que suposa.

A qui va dirigit?

- Les persones separades o divorciades, les unides per vincle matrimonial, les que formen una parella estable o parella de fet i que desitgin regular la seva ruptura de parella el menys conflictivament possible.

- Les persones unides per altres vincles de parentiu, germans/es adults/es, cosins/es, etc. quan siguin titulars dels drets d'aliments (necessitats d'habitatge, roba, alimentació, salut, amor, educació,...)

- Els avis i les àvies i els/les progenitors/es dels/les néts/es, per tal d'afavorir les relacions entre avis i àvies i néts i nétes.

- Altres familiars, sempre que es tracti de matèries disponibles per els parts d'acord amb el dret de família i susceptibles de ser plantejades judicialment.

Criteris importants:

Totes les persones han de ser majors d'edat o emancipades i acceptar voluntàriament participar en el procés.

Queden exclosos de la Atenció en MF els casos:

- Sol.licitats per menors de edat no emancipats

- No hi estigui adoptada decisió sobre la separació/divorci de la parella.

- En que una de les parts no accepten voluntàriament participar al procés de MF.

- En que falti document acreditatiu d'haver sotmès el conflicte a la jurisdicció pertinent o declaració responsable de que es sotmetran a mediació familiar.

- Quan es produeixi violència o maltractament sobre la parella, els fills i les filles o sobre qualsevol membre de la unitat familiar, o qualssevol altres actuacions que puguin ser constitutives d’il·lícit penal.

- Quan una de les parts pateixi un trastorn greu de salut mental en fase aguda (no estabilitzat), o quan pateixi un trastorn per abús o dependència greu a qualsevol droga en fase activa, es suspendrà la intervenció fins la normalització o estabilització psíquica de la persona. La persona que dugui a terme la mediació, valorarà l’impacte del fet sobre la viabilitat d’arribar a acords en la mediació, així com la durada de la suspensió.

Com s'hi accedeix?

Es pot accedir de dues formes:

- Per iniciativa pròpia o derivats per alguna institució (Serveis Socials, Educació, Sistema de salut...) directament al Servei de Mediació Familiar de la Direcció General d’Infància, Joventut, Famílies, Igualtat i Diversitat. Emplenar la «Sol·licitud de Mediació Familiar», firma de totes les persones  participants, còpia dels documents d’identitat (DNI, NIE,...) i certificat de empadronament a les Illes Balears. (Enviar a la seu electrònica del Govern Balear)

- A través del jutjats, amb l’ajut del seu advocat, poden sol·licitar al jutjat pertinent que les derivi al Servei de Mediació Familiar de la Direcció General d’Infància, Joventut, Famílies. Igualtat i Diversitat, Conselleria de Família i Afers Socials.

On som?

Direcció General d'Infància, Joventut, Famílies, Igualtat i Diversitat. 

C/ Sant Joan de la Salle, 4b 07003 Palma

Tel . 971 17 71 55 - 619 66 55 75 Fax;. 971 17 63 84

 

 

Enllaços relacionats​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Documentació relacionada​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Comparteix​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​