avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

L'Oficina per a la Transició Energètica (OTEIB) va tornar a superar al setembre les 400 consultes ciutadanes en matèries relacionades amb l'energia sostenible

L'Oficina per a la Transició Energètica (OTEIB) va tornar a superar al setembre les 400 consultes ciutadanes en matèries relacionades amb l'energia sostenible

Entre els temes més consultats destaquen els ajuts d'energia, la xarxa MELIB, la informació sobre autoconsums compartits o la rehabilitació energètica d'habitatges Actualment, l'OTEIB compta amb oficines plenament operatives a Palma, Manacor, Inca, Ciutadella, Eivissa i Formentera, a més de tenir dos equips itinerants a Mallorca i Menorca

Façana de l'oficina per a la transició energètica  (OTEIB) 29 octubre 2024

L'Oficina per a la Transició Energètica de les Illes Balears (OTEIB), iniciativa impulsada per l'Institut Balear de l'Energia (IBE) a través de la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia, va tornar a superar al setembre les 400 consultes de la ciutadania, d'acord amb l'informe de seguiment del mes. Concretament, al setembre es van rebre 417 peticions d'informació, una xifra que confirma l'interès creixent per l'assessorament, l'acompanyament de projectes i la sensibilització en matèria de transició energètica.

Els motius principals de consulta al setembre han tingut a veure amb la xarxa MELIB (91), seguidament amb la sol·licitud d'ajut per a la realització de tràmits de subvencions (91) i amb informació sobre convocatòries (73). Les persones que han fet ús dels serveis de l'OTEIB també s'han mostrat interessades per consultar l'estat d'un expedient (58), l'assessorament a les factures de llum i gas (31), la rehabilitació energètica d'habitatges (31) i els autoconsums compartits (28).

En matèria d’assistència tècnica a municipis, a través de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), els consells insulars i la Mancomunitat del Raiguer, entre d’altres organitzacions, l’OTEIB ha fet arribar a tots els equips municipals la seva carta de serveis. D'aquesta manera podreu conèixer les oportunitats que presenta l'Oficina en matèria energètica i concretar vies de col·laboració.

Al setembre les oficines itinerants han visitat el Mercadal, Ferreries, el Migjorn Gran, Sant Lluís, el Castell, Alaior, Maó, Cala Rajada, Lloseta, Consell, el Pil·larí i Puigpunyent. A més, s'han duit a terme tallers d'autoconsums compartits a Santa Eugènia i el Rafal, alhora que s'han llançat processos d'inscripció per a tres autoconsums compartits de l'IBE al Pil·larí, la Ribera i Cala Rajada. Així mateix, s'ha continuat amb la programació i la realització de tallers d'acompanyament als usuaris adherits a les diferents instal·lacions energètiques compartides impulsades per l'IBE.

Actualment, l'OTEIB compta amb oficines plenament operatives a Palma, Manacor, Inca, Ciutadella, Eivissa i Formentera; a més de tenir dos equips itinerants a Mallorca i Menorca, i un equip multidisciplinari format per 21 professionals.


Data d'actualització: 29 octubre 2024


Comparteix