avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

El segon enllaç elèctric Península-Illes Balears dona una passa més i se sotmet al tràmit d’informació pública

El segon enllaç elèctric Península-Illes Balears dona una passa més i se sotmet al tràmit d’informació pública

La fase d‘exposició pública, és una passa fonamental per definir un projecte que compti amb el major consens social i tècnic El segon enllaç es un projecte estratègic que reforça la qualitat del subministrament elèctric i contribuirà a la reducció d’emissions de CO2 en 905 mil tones/any La primera sessió del grup de treball se realitzarà el 7 d’octubre amb la finalitat de proposar un traçat terrestre que sigui viable des dels punts social, tècnic i mediambiental

Un fòrum en què també hi participa l’Ajuntament d’Alcúdia, el Consell de Mallorca, plataformes de veïns i Red Eléctrica, i que té com a objectiu desenvolupar una proposta de traçat terrestre que sigui viable des dels punts social, tècnic i mediambiental. 20 setembre 2024

El segon enllaç entre la Península i les Illes Balears ha iniciat la fase d’exposició pública, un pas fonamental per definir un projecte que conti amb el major consens social i tècnic possible. Aquest procés permetrà incorporar les modificacions sobre el traçat terrestre que s’acordin en el grup de treball conformat per institucions locals, veïnats i Red Elèctrica, que es va acordar el passat 29 de juliol.

Diego Viu, director general d’Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic ha afirmat: «aquest projecte és d’importància vital per al sistema elèctric de les Balears, degut a que totes les illes estan interconnectades entre sí. La nova infraestructura representarà un reforç significatiu en la qualitat del subministrament, alineat amb els objectius de transició ecològica del Govern i avança cap a una menor dependència dels combustibles fòssils».

El Govern de les Illes Balears, en col·laboració amb el Ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, ha participat activament en la creació del grup de treball, la primera sessió del qual es durà a terme el pròxim 7 d’octubre per consolidar una proposta alternativa consensuada. Un fòrum en què també hi participa l’Ajuntament d’Alcúdia, el Consell de Mallorca, plataformes de veïns i Red Eléctrica, i que té com a objectiu desenvolupar una proposta de traçat terrestre que sigui viable des dels punts social, tècnic i mediambiental.

El projecte inicialment plantejat per Red Eléctrica, resultat d’un estudi exhaustiu de diverses alternatives, inclou la ubicació del punt d’aterratge de l’enllaç en la zona de Sa Ferradura, entre les badies d’Alcúdia i Pollença, amb un impacte mínim sobre l’hàbitat protegit de la posidònia oceànica. A més, s’ha proposat la localització de l’estació conversora en el polígon industrial de Na Lloreta, una àrea antropitzada propera a la subestació de Sant Martí.

Aquest segon enllaç és un projecte estratègic del Govern de les Illes Balears, que reforçarà la qualitat del subministrament elèctric de l’arxipèlag, garantirà el futur renovable, avançarà en la transició energètica i contribuirà a la reducció d’emissions de CO2 en 905.000 tones anuals.

Segon enllaç elèctric entre la Península i les Illes Balears

El futur projecte del segon enllaç elèctric entre la Península i les Illes Balears consta d’un enllaç submarí subterrani de 220 MW en corrent continu. Amb una longitud aproximada de 400 km, dels quals 390 són submarins i la resta soterrats, unirà l’estació convertidora de Fadrell, a Castelló, amb la nova estació convertidora de Sant Martín, a Mallorca, en un entorn ja industrialitzat, la qual cosa assegura la integració de la nova infraestructura sense provocar afeccions.


Data d'actualització: 20 setembre 2024


Comparteix