El Govern i la UIB presenten l’estudi Global Entrepreneurship Monitor 2022-2023, que destaca l’elevada voluntat emprenedora a les Illes Balears
El Govern i la UIB presenten l’estudi Global Entrepreneurship Monitor 2022-2023, que destaca l’elevada voluntat emprenedora a les Illes Balears
La investigació, que es fa anualment, aporta dades de qualitat per a l'impuls de polítiques públiques de promoció de l'esperit emprenedor
18 juny 2024El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro; el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Jaume Carot; el director general d'Empresa, Autònoms i Comerç, José Antonio Caldés, i la vicerectora Innovació i Transformació Digital de la UIB, Lorenza Carrasco, han participat en la presentació dels resultats de l'informe Global Entrepreneurship Monitor Illes Balears en la seva edició 2022-2023, elaborat pel Laboratori d'Emprenedoria i Innovació Social de la UIB amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears com a soci institucional.
La presentació de l’estudi ha estat a càrrec del coordinador de la investigació, el professor del Departament d’Economia de l’Empresa, Julio Batle.
D'acord amb les dades presentades, les Illes Balears es reafirmen com una de les regions espanyoles i europees amb més inclinació cap a la voluntat emprenedora, i superen de manera significativa la intenció trobada a la resta de l'Estat. Així, d'acord amb l'informe, en la comunitat autònoma emprendre un negoci s'entreveu com una empresa viable, una percepció que supera en quatre punts la mitjana espanyola. Aquest factor és una dada clau en el procés emprenedor complex i un reflex de confiança i optimisme en la configuració estructural de la societat balear.
La percepció d’oportunitats també supera en dos punts la mitjana nacional. És un indicador de la salut de l'ecosistema emprenedor, que constitueix en si mateix un avantatge competitiu.
L'estudi proposa diverses iniciatives per potenciar l'esperit emprenedor a les Illes Balears, com ara avançar en l'enfortiment de competències i coneixements emprenedors, promoure l'emprenedoria femenina, estimular iniciatives amb impacte social i reduir la percepció d’escassetat de treball mitjançant la diversificació econòmica i el suport a noves empreses.
El conseller Sáenz de San Pedro ha destacat la importància de comptar amb xifres com les presentades a l'estudi GEM, ja que aporten «dades de qualitat que ens permeten analitzar i extreure una radiografia detallada de la nostra realitat socioeconòmica». El conseller ha subratllat que el 2023 ha estat un any en què s'ha constatat la recuperació iniciada el 2022 després de la pandèmia, i ha recordat que el 2024 ha arrencat amb xifres històriques i tendència positiva.
Data d'actualització: 25 novembre 2024
Comparteix