avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

El Govern explica com afectarà la nova normativa sobre gasos fluorats d’efecte hivernacle i afirma que donarà suport a les empreses implicades

El Govern explica com afectarà la nova normativa sobre gasos fluorats d’efecte hivernacle i afirma que donarà suport a les empreses implicades

El nou marc normatiu suposa canvis en les tecnologies, prohibicions dels gasos més contaminants i controls en les instal·lacions i els procediments per assegurar la professionalitat del sector Marca un abans i un després en la lluita per reduir les emissions de gasos i en la lluita contra el canvi climàtic

Jornada tècnica «Impacte de la F‑Gas en instal·lacions tèrmiques i de climatització 12 setembre 2024

La Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, mitjançant la Direcció General d’Indústria i Polígons Industrials i la Direcció General d’Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, ha participat en la jornada tècnica «Impacte de la F‑Gas en instal·lacions tèrmiques i de climatització: noves regles del joc» amb la finalitat d’abordar i explicar el nou reglament de gasos fluorats (F-Gas) i el seu impacte en les empreses.

El director general d’Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, ha assegurat: «Aquesta nova normativa marca un abans i un després en la nostra lluita per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Els gasos fluorats han estat vitals per al desenvolupament de la tecnologia de calefacció, ventilació i aire condicionat, però també són responsables d’una part important de l’escalfament global. La Unió Europea ha assumit la responsabilitat de liderar la transició cap a una economia baixa en carbó i el sector juga un paper essencial en aquest procés».

I hi ha afegit: «Per a moltes empreses adaptar-se a aquest marc normatiu suposa inversions, canvis en els processos productius i en les tecnologies. Des del Govern treballarem per facilitar aquest procés, oferint capacitació i orientació tècnica. Cap empresa quedarà endarrerida en el procés de la transformació».

Per la seva banda, Ingrid de la Fuente, directora general d’Indústria i Polígons Industrials, ha explicat que les dues direccions generals estan treballant conjuntament i aposten per la formació i la conscienciació i, en segon lloc, per la vigilància a través de procediments i eines per al control de la comercialització de gasos refrigerants i els equips de climatització que els contenen.

A més, ha incidit en la importància de treballar des de tres punts de vista respecte a la formació i conscienciació: «El primer, la importància que té vetlar per la seguretat de les persones, les instal·lacions i la protecció del medi ambient. El segon, aconseguir els objectius de la descarbonització marcats per la Unió Europea. I el tercer, lluitar contra l’intrusisme i, en aquest sentit, hem d’assegurar que les regles del joc siguin per a tots les mateixes».

La jornada, organitzada per l’Associació Balear de Tècnics en Energia, Climatització i Refrigeració (ABTECIR), l’Associació de Fabricants d’Equips de Climatització (AFEC) i l’Associació d’Industrials Instal·ladors de Fontaneria, Calefacció, Climatització, Gas, Protecció contra Incendis i Afins (INFOCAL), s’ha duit a terme a l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos de la Universitat de les Illes Balears (UIB).


Data d'actualització: 12 setembre 2024


Comparteix