El Govern decomissa 60 kg de pop a un restaurant del Port de Pollença per no tenir la documentació que acredita la traçabilitat i la procedència del producte
El Govern decomissa 60 kg de pop a un restaurant del Port de Pollença per no tenir la documentació que acredita la traçabilitat i la procedència del producte
Joan Simonet: «Duim a terme aquests controls per garantir que es compleixi la normativa, amb l'objectiu primordial de protegir els interessos legítims del sector i també dels consumidors, així com evitar la competència deslleial»

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, per mitjà del personal d'inspecció pesquera de la Direcció General de Pesca, ha interposat una denúncia per tinença il·legal de pop a un restaurant situat al Port de Pollença. En concret, s'han decomissat 60 kg d'aquest producte, ja que l'establiment no comptava amb cap mena de documentació que n'acredités la traçabilitat i la seva procedència.
En aquest sentit, el conseller Joan Simonet ha destacat que «el pop és una espècie molt apreciada i és objecte de la pesca furtiva. Des de la Conselleria duim a terme aquests controls per garantir que es compleixi la normativa, amb l'objectiu primordial de protegir els interessos legítims del sector i també dels consumidors, així com evitar la competència deslleial. Actuacions com aquestes demostren el compromís del Govern en la defensa dels nostres pescadors».
Els fets s'han produït durant una visita rutinària, feta en el marc d'una inspecció conjunta amb personal del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a restaurants de les Illes Balears. Els 60 kg de pop s’han trobat en les càmeres de congelació d'aquest local, distribuïts entre diverses bosses de plàstic. Atès el bon estat del producte, en lloc de destruir-lo, s'ha optat per contactar amb la Fundació Palma Aquarium, a qui s'ha entregat el pop per alimentar tortugues marines i altres espècies en procés de recuperació.
Cal recordar que, segons la Llei 6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Illes Balears, comercialitzar productes pesquers sense justificar-ne la traçabilitat i l'origen es considera una infracció greu i es pot sancionar, a més del decomís de la mercaderia, amb una multa mínima de 601 euros i que pot arribar fins als 60.000 euros. Els serveis jurídics de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural seran ara els encarregats d'instruir el procediment sancionador.
Comparteix