Un total de setze escoles de Menorca reben el reconeixement de Centre Ecoambiental pels seus projectes d'educació ambiental i desenvolupament sostenible
Un total de setze escoles de Menorca reben el reconeixement de Centre Ecoambiental pels seus projectes d'educació ambiental i desenvolupament sostenible
Tres d'aquests centres han rebut el guardó que certifica haver assolit els objectius d'ambientalització marcats pel programa, mentre que els altres tretze han estat reconeguts pel compromís i la participació
15 novembre 2024La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, juntament amb la Conselleria d'Educació i Universitats i el Departament de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació del Consell de Menorca, ha fet entrega avui dels guardons i certificats de participació en el Programa de Centres Ecoambientals 2023-2024. Enguany han estat premiats un total de setze escoles i instituts de Menorca pels seus projectes sobre educació ambiental i desenvolupament sostenible. Tres d'aquests centres (CEIP Àngel Ruiz i Pablo, CEIP Mare de Déu del Carme i CEIP Pere Casasnovas) han rebut el guardó que certifica haver assolit els objectius d'ambientalització marcats pel programa, mentre que els tretze restants han estat reconeguts pel compromís vers la sostenibilitat i per la participació en aquesta iniciativa.
En el programa, que enguany ha arribat a la 21a edició, hi ha participat 147 centres educatius de les Illes Balears. Aquest dilluns, 11 de novembre, ja s’han lliurat els guardons a 94 escoles de Mallorca; avui, en el segon dels tres actes programats, s'han atorgat els premis a les escoles de Menorca, i pròximament tendrà lloc la celebració de l’entrega de premis als centres d'Eivissa i Formentera, que havia de ser ahir i es va ajornar a causa de la meteorologia.
L'acte d’avui, que s'ha celebrat a la Sala Multifuncional des Mercadal, ha comptat amb la presència de la directora territorial d'Educació de Menorca, Alexandra Marquès; el director insular de Medi Ambient, Mateu Ainsa; el batle des Mercadal, Joan Palliser; el cap del Servei de Qualitat i Educació Ambiental del Govern, Gabriel Bardi, i també de personal del Consell de Menorca i del Servei de Qualitat i Educació Ambiental.
Durant l’entrega dels guardons, Bardi ha remarcat que aquestes distincions «reconeixen la tasca conjunta dels professors i alumnes vers la sostenibilitat i la protecció de la natura, mitjançant projectes sobre biodiversitat, canvi climàtic, aprofitament respectuós dels recursos naturals i consum responsable». En aquest sentit, ha recalcat que «els joves són la base de la societat futura, per tant, és fonamental que s’impliquin en la conservació del medi natural».
Un any més, l'objectiu principal del programa és impulsar l'educació ambiental en la vida dels centres educatius de les Illes Balears. La proposta implica donar suport als centres per dissenyar plans de treball relacionats amb la conservació i la protecció de la natura i la sostenibilitat i que aquests plans de treball estiguin integrats en els currículums i els plans d'estudi propis. Els eixos temàtics principals establerts per a aquest curs han estat biodiversitat, energia, canvi climàtic, residus i aigua. Els centres també han desenvolupat altres temes secundaris, com el consum responsable i els relacionats amb la mobilitat.
Data d'actualització: 15 novembre 2024
Comparteix