La Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua desplega un programa d'activitats educatives i de conscienciació en l'estalvi de l'aigua amb motiu del Dia de les Illes Balears
La Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua desplega un programa d'activitats educatives i de conscienciació en l'estalvi de l'aigua amb motiu del Dia de les Illes Balears
A través d'aquestes propostes es cerca fomentar el respecte pels recursos hídrics i la cura de l'entorn marí, especialment entre els més joves
05 març 2024Informació publicada el 29 de febrer de 2024
Amb motiu de la celebració del Dia de les Illes Balears, la Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua ha organitzat una sèrie d'activitats orientades a fomentar la conscienciació sobre l'estalvi de l'aigua i la neteja del medi marí. Aquests tallers tindran lloc des d'avui i fins al diumenge 3 de març en la carpa del Govern de les Illes Balears, situada en la rodalia del Parc de la Mar.
L'estand de la Conselleria es presenta com un espai de trobada i aprenentatge, on col·laboradors relacionats amb la conservació i gestió sostenible de l'aigua i els ecosistemes marins cercaran captar l'interès tant de nens com d'adults.
Aliança per l'Aigua, una associació que lidera iniciatives per a la gestió sostenible de l'aigua a Eivissa i Formentera, impartirà dos tallers dissenyats per a conscienciar als més petits sobre la importància del recurs hídric. El divendres 1 de març, el Taller Petjada Hídrica (10.00 h - 10.50 h) oferirà una oportunitat única per a aprendre sobre la gestió de l'aigua a través d'activitats pràctiques que mostraran als nins l'impacte de les seves accions i com poden contribuir a la seva reducció. Més tard, el Taller Construeix un Aqüífer (15.30 h - 17.00 h) permetrà als participants entendre com funcionen els aqüífers i l'efecte de les activitats humanes sobre aquests reservoris d'aigua subterrània, mitjançant una activitat que inclou la construcció d'un model d'aqüífer.
En un esforç per fomentar pràctiques responsables en la mar, la Federació d'Associacions i Activitats Nàutiques per a Temes Mediambientals (FANMED), juntament amb Ports de les Illes Balears (PortsIB), reproduiran el vídeo 'Una mar de respecte' durant tot l'esdeveniment. Aquest material educatiu abasta una àmplia gamma de consells, recomanacions i normatives sobre bones pràctiques nàutiques, incloses accions com la recollida de plàstics, el manteniment de velocitats i distàncies segures, l'ús de boies ecològiques, i el fondeig responsable per a protegir la posidònia, entre altres aspectes crucials per a la conservació del medi marí.
El diumenge, el taller de clauers amb nusos mariners, ofert per PortsIB a les 12.00 h, promet ser una experiència inoblidable per a participants de totes les edats. Aquesta activitat no tan sols cerca ensenyar una tradició marítima amb profundes arrels en la cultura de les Illes Balears, sinó també crear un vincle emocional amb la mar a través d'un record tangible que els participants podran emportar-se a casa.
A més, a partir del divendres, l'estand de la Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua s'enriquirà amb una innovadora activitat de fotoreclam de realitat virtual. Aquesta proposta permetrà als visitants submergir-se en el món submarí, transformant-se en diferents superherois relacionats amb la mar per a acabar emportant-se una fotografia com a testimoni del seu compromís amb la conservació de la nostra mar.
La Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua convida a participar en aquestes activitats, que són d'accés lliure i sense necessitat d'inscripció prèvia. Amb aquest programa, reiterem el nostre compromís amb l'educació ambiental i la preservació dels nostres recursos naturals, inculcant valors de sostenibilitat i respecte pel medi ambient en les generacions presents i futures.
Data d'actualització: 13 març 2024
Comparteix