L'Oficina per a la Transició Energètica va atendre 348 consultes al juny i manté així el ritme d'assessorament a particulars, empreses i administracions locals
L'Oficina per a la Transició Energètica va atendre 348 consultes al juny i manté així el ritme d'assessorament a particulars, empreses i administracions locals
El gruix de les demandes al juny ha estat relacionat amb l'assessorament i realització de tràmits de subvencions energètiques, seguit de sol·licituds d’informació sobre convocatòries L'OTEIB va realitzar el mes passat els primers tallers de formació en l'IES Maria Àngels Cardona, de Ciutadella, i d'acompanyament a usuaris d'autoconsum compartit de Foners, a Palma
02 agost 2024L'Oficina per a la Transició Energètica dels Illes Balears (OTEIB), iniciativa impulsada per l'Institut Balear de l'Energia (IBE) a través de la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia, va atendre el juny passat a 348 persones d'acord amb l'informe de seguiment d'aquest mes. D'aquesta manera, l'OTEIB manté el ritme de consultes mensuals de la ciutadania entre 300 i 400 des d'el mes de gener passat.
Les demandes relacionades amb l’assessorament i realització de tràmits de subvencions de la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic van acumular el major interès per part de les persones usuàries al juny, en registrar-se 76 peticions en aquest sentit; seguit de sol·licituds d’informació sobre convocatòries d'ajuts energètiques (70) o sobre la xarxa autonòmica de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, MELIB (56).
El personal tècnic de l'OTEIB també ha registrat 43 consultes sobre estats d'expedients de subvencions energètiques, i s'ha constatat un repunt en l'assessorament en matèria de factures de llum i gas a conseqüència de la realització de tallers.
L'informe de seguiment indica que, després d'haver realitzat una primera ronda de contacte inicial amb governs municipals i entitats, l'Oficina per a la Transició Energètica ha intensificat la presència de la seva oficina itinerant, arribant a fer fins a 21 visites a diverses localitats de Mallorca, Menorca i Eivissa i, al mateix temps, es va donar inici als primers tallers i formacions.
En aquest sentit, cal destacar la realització d'un taller en l'IES Maria Àngels Cardona, de Ciutadella, la primera acció formativa de l'OTEIB en un centre educatiu; i la realització del primer Taller d'acompanyament a usuaris d'autoconsum compartit de l'IBE, una formació pilot en la qual van participar usuaris de la instal·lació de Foners, a Palma. Aquesta activitat s'ha desenvolupat davant la necessitat detectada d'acompanyar als beneficiaris d'instal·lacions d'autoconsums compartides de l'IBE durant el procés d'alta, així com atendre el funcionament d'aquestes instal·lacions i de les factures elèctriques generades.
També al juny l'OTEIB va intervenir en la Jornada sobre pobresa energètica organitza per l'Ajuntament de Calvià juntament amb la Fundació Ecologia i Desenvolupament (ECODES), presentant els serveis de l'oficina i realitzant dinàmiques de treball per a identificar les causes i possibles solucions a la precarietat energètica. En el marc d'aquesta iniciativa, l'OTEIB va establir contacte amb el personal de serveis socials del municipi amb la finalitat d'explorar vies de col·laboració.
L'OTEIB presta assessorament a particulars, empreses i administracions locals en matèria energètica, realitza acompanyament de projectes i sensibilització en la lluita contra el canvi climàtic i l'aposta per una descarbonització efectiva de totes les activitats de la nostra economia. Actualment l'Oficina té seus a Palma, Manacor, Inca, Ciutadella, Eivissa i Formentera.
Data d'actualització: 02 agost 2024
Comparteix