avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

Joan Simonet visita les instal·lacions d'Aquicultura Balear, empresa puntera en la producció d'alevins de llobarros i orades i que compta amb la major granja d'aquestes espècies a tot l'Estat

Joan Simonet visita les instal·lacions d'Aquicultura Balear, empresa puntera en la producció d'alevins de llobarros i orades i que compta amb la major granja d'aquestes espècies a tot l'Estat

A més, durant la trobada, s'ha anunciat l'acord entre el Govern i aquesta entitat per dur a terme un projecte innovador al Laboratori d'Investigacions Marines i Aqüicultura de l'IRFAP, al Port d'Andratx

- 12 desembre 2024

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, acompanyat del director general de Pesca, Antoni M. Grau, i la gerent de l'Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP), Georgina Brunet, ha visitat avui les instal·lacions d'Aquicultura Balear (Grup Cooke España). Aquesta empresa, puntera en la producció d'alevins de llobarros i orades a tot l'Estat, és la major granja d'alevins d'Espanya d'aquestes espècies i una de les més importants de tota la Mediterrània.

Durant el recorregut per les instal·lacions, l'equip d'Aquicultura Balear ha mostrat al conseller i el seu equip les diferents parts de les instal·lacions, que disposen dels mitjans de control i maneig de peixos més innovadors per assegurar així una elevada qualitat dels alevins i garantir les millors condicions de benestar animal. En aquest sentit, Simonet ha destacat "el compromís d'aquesta entitat amb la innovació, amb una aposta constant pel desenvolupament tècnic, amb l'objectiu principal d'obtenir i poder oferir un producte de qualitat".

Des de l'empresa s'ha recalcat que la seva ubicació a Palma suposa un enclavament estratègic sanitari, logístic i comercial. Amb tot, han explicat que una vegada els alevins superen el període de cria necessari, amb tota una sèrie de controls de qualitat, els peixos són transportats en un vaixell especial per ser descarregats directament a granges marines a mar oberta.

Projecte a l’IRFAP-LIMIA

De la mateixa manera, s'ha aprofitat aquesta visita per anunciar l'acord publicoprivat entre la Conselleria i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA), juntament amb Aquicultura Balear i l'empresa Feeding Systems, per dur a terme un projecte innovador i sostenible al Laboratori d'Investigacions Marines i Aqüicultura de l'IRFAP, al Port d'Andratx. El projecte, amb un pressupost de 830.000 euros, transformarà les instal·lacions de l'IRFAP-LIMIA en una granja experimental marina d'avantguarda, amb la utilització d'intel·ligència artificial (IA) per millorar la seva productivitat i sostenibilitat.

El conseller Simonet ha recalcat que la finalitat del projecte "és obtenir una aqüicultura moderna que prioritzi la producció, el benestar dels peixos i la sostenibilitat ambiental". Aquesta iniciativa ha estat seleccionada en la convocatòria de Projectes de Col·laboració Publicoprivada del Pla Estatal de Recerca Científica, Tècnica i d'Innovació 2021-2023 i està cofinançat per la Unió Europea.

IMATGES RELACIONADES

-
-

Data d'actualització: 12 desembre 2024


Comparteix