avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

Un total de 15 establiments de Binissalem s’incorporen al catàleg d’Emblemàtics Balears de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia

Un total de 15 establiments de Binissalem s’incorporen al catàleg d’Emblemàtics Balears de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia

El projecte té com a objectiu protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis Emblemàtics Balears compta actualment amb 361 establiments de 31 municipis de les Illes Balears

Un total de 15 establiments de Binissalem s’incorporen al catàleg d’Emblemàtics Balears de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia 07 agost 2024

El municipi de Binissalem s’ha volgut adherir a Emblemàtics Balears, el projecte de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia que protegeix l’activitat comercial de proximitat a través dels establiments amb més tradició. Binissalem s’incorpora al catàleg amb 15 comerços nous:

Bodega Biniagual (arrelat amb patrimoni): celler.
Bodegas José L. Ferrer (arrelat amb història): celler.
Bodegues Oliver (emblemàtic): celler.
Can Xiscos (arrelat amb història): alimentació i begudes.
Carnisseria Can Puig (arrelat amb història): carnisseria.
Carnisseria Ca na Gori (emblemàtic): carnisseria.
Celler Tianna Negre (arrelat): celler.
Forn Cas Soper (arrelat amb història): forn i pastisseria.
Forn Nou (arrelat amb història): forn i pastisseria.
Gisela (amb història i patrimoni): moda i complements.
Tot Punt (arrelat): merceria.
Vins Ca’n Novell (emblemàtic): celler.
Vins Can Verdura (arrelat): celler.
Vins Nadal (emblemàtic): celler.
Vins Ripoll (emblemàtic): celler.

Un dels objectius d’Emblemàtics Balears és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics. Tot i que la iniciativa se centra en els comerços catalogats, la resta de teixit comercial se’n beneficia, ja que els emblemàtics també funcionen com a element tractor i reclam per als visitants de dins i fora de les Illes.

Són els ajuntaments que identifiquen els comerços del municipi que compleixen els requisits per ser emblemàtics, d’acord amb un manual d’ADR Balears que n’estableix les diferents categories. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un producte o ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida o excepcionalment a partir dels 50 anys) i amb patrimoni (amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial). A més, els establiments que compleixin aquestes tres categories seran denominats emblemàtics.

La plataforma a través de la qual es dona a conèixer el projecte és la web www.emblematicsbalears.es, que creix a mesura que s’incorporen al projecte més municipis.

Actualment hi ha 31 municipis d’arreu de les Illes Balears, amb un total de 361 comerços catalogats.

Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són: Alaró (4), Alcúdia (7), Algaida (5), Artà (7), Binissalem (15), Campos (16), Consell (6), Esporles (5), Felanitx (12), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (10), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (72), Pollença (8), Porreres (8), Santa Maria del Camí (15), Santanyí (7), sa Pobla (7), Selva (1), Sineu (8), Alaior (5), Ciutadella (14), es Mercadal (1), Ferreries (11), Maó (30), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Vila (11) i Formentera (8).

Per categories, hi ha 101 establiments emblemàtics; 119 d’arrelats i amb història; 31 amb patrimoni i història; 53 amb història; 47 d’arrelats; i 10 d’arrelat i amb patrimoni.


Data d'actualització: 07 agost 2024


Comparteix