avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

El programa de protecció al comerç de proximitat Emblemàtics Balears creix amb 16 establiments més

El programa de protecció al comerç de proximitat Emblemàtics Balears creix amb 16 establiments més

El projecte d’ADR Balears de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia compta amb 378 comerços i 32 municipis adherits El sector majoritari dels emblemàtics és el de l’alimentació, seguit de l’equipament de la llar

Emblemàtics Balears, el programa de protecció al comerç 11 setembre 2024

Emblemàtics Balears, el programa de protecció al comerç de proximitat de l’Agència de Desenvolupament Regional de les Illes Balears (ADR Balears) de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia suma 16 establiments més. En total, ja hi ha 378 comerços adherits al projecte.

El municipi de Santa Eugènia s’estrena a Emblemàtics Balears amb la incorporació de la bodega Vinya Taujana. D’aquesta manera, ja hi ha 32 municipis adherits arreu de les Illes Balears. Palma és la localitat on més augmenten els comerços nous, amb 11 establiments més, com són Antiga Casa Capó, Can Jaume Artesans, Cristalería MAC, Es Sabater, Floristeria La Rosaleda, Floristeria Miquel Capellà, Forn Ca l’Amo en Pep, Forn de Ca Sa Camena, Joyería Bitla, Juguetería Sandros i Muebles Nicolau. D’altra banda, Algaida suma 2 nous establiments amb Bodega Oliver Moragues i amb el Forn de Sa Creu. Finalment, la Botiga Son Poca Palla i el Forn de Ca n’Amer s’afegeixen als emblemàtics de Llucmajor.

El projecte Emblemàtics Balears neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

Els sectors majoritaris dels establiments que ja tenen la insígnia de comerç emblemàtic són els de l’alimentació, l’equipament de la llar, la roba i els complements, seguits de l’artesania, la merceria o el calçat. Per categories, 210 comerços estan catalogats com a històrics, amb més de 75 anys de vida o excepcionalment a partir dels 50 anys; 186 arrelats, amb un producte o ofici singular; 46 amb patrimoni, amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial, i 102 comerços compten amb la categoria d’emblemàtics, que significa que l’establiment compleix les tres anteriors.

Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són: Alaró (4), Alcúdia (7), Algaida (7), Artà (7), Binissalem (15), Campos (16), Consell (6), Esporles (5), Felanitx (12), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (12), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (83), Pollença (9), Porreres (8), Santa Eugènia (1), Santa Maria del Camí (15), Santanyí (7), sa Pobla (7), Selva (1), Sineu (8), Alaior (5), Ciutadella (14), es Mercadal (1), Ferreries (11), Maó (30), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Vila (11) i Formentera (8).

La plataforma a través de la qual es dona a conèixer el projecte és la web www.emblematicsbalears.es, que creix a mesura que s’incorporen al projecte més municipis. La web d’Emblemàtics permet conèixer la història de tots els comerços, així com tenir-ne les dades principals. Està disponible en català, castellà i anglès, ja que també es pretén arribar al públic de fora de les Illes perquè els emblemàtics siguin un punt d’atracció turística i puguin aportar promoció a la resta del teixit comercial del municipi.


Data d'actualització: 11 setembre 2024


Comparteix