El Govern de la Regió de Múrcia s'interessa a conèixer les actuacions que es duen a terme a les Illes Balears per a la protecció i conservació de la posidònia oceànica
El Govern de la Regió de Múrcia s'interessa a conèixer les actuacions que es duen a terme a les Illes Balears per a la protecció i conservació de la posidònia oceànica
Una delegació de la Conselleria de Medi Ambient, Universitats, Recerca i Mar Menor, encapçalada pel seu conseller, Juan María Vázquez Rojas, s'ha reunit a Mallorca amb el conseller Joan Simonet i la directora general de Medi Natural, Anna Torres, per posar en comú accions conjuntes de recuperació del medi marí
10 octubre 2024El Govern de la Regió de Múrcia, per mitjà de la Conselleria de Medi Ambient, Universitats, Recerca i Mar Menor, s'ha interessat a conèixer les actuacions que es duen a terme a les Illes Balears per a la protecció i conservació de la posidònia oceànica. El conseller murcià Juan María Vázquez Rojas, acompanyat de la secretària autonòmica d’Energia, Sostenibilitat i Acció Climàtica, María Cruz Ferreira, s'ha reunit avui a Mallorca amb el conseller Joan Simonet i la directora general de Medi Natural i Gestió Forestal, Anna Torres. A més, de l’executiu balear, també hi han estat presents el conseller de la Mar i del Cicle de l’Aigua, Juan Manuel Lafuente, i el director general de Ports i Transport Marítim, Antoni Mercant.
El principal objectiu d'aquest viatge oficial a les Illes Balears del Govern de Múrcia ha estat recopilar informació i conèixer de primera mà els esforços i avenços que fa el Govern de les Illes Balears per garantir la conservació de les praderies de posidònia a l’arxipèlag, especialment la funció i el paper clau del Servei de Vigilància de Posidònia.
En aquest sentit, el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha assenyalat que aquesta trobada entre els dos governs representa una gran oportunitat per explorar noves vies de cooperació en la preservació d'ecosistemes marins. «Aquesta visita reafirma el compromís de totes dues comunitats autònomes amb la protecció del medi marí. L’objectiu és continuar compartint experiències per avançar en la conservació de la mar Mediterrània».
Durant la visita, la directora general Anna Torres ha mostrat el Centre d'Interpretació del Medi Marí de l'Aula del Mar, al Molinar. Allà, el coordinador del Servei de Vigilància de Posidònia, Marcial Bardolet, ha presentat a la delegació del Govern de Múrcia els principals assoliments en la conservació de la posidònia, incloent-hi l'ús de tecnologies d'informació geogràfica, les aplicacions de fondeig i la importància de la participació ciutadana en la protecció.
D’altra banda, el cap del Departament de Medi Natural de la Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal, Jorge Moreno, ha exposat l'abast del Decret de posidònia i la implementació que se n’ha fet a les Illes Balears. Moreno ha explicat que l’objecte d’aquesta norma és garantir la conservació de la posidònia oceànica i les comunitats biològiques de les quals forma part. Així, ha detallat que aquest Decret regula els usos i les activitats que puguin afectar l'espècie i l'hàbitat i, a més, promou accions que contribueixin de manera activa al manteniment i la consecució del seu estat favorable.
Finalment, s’ha parlat de la instal·lació de camps de boies ecològiques a les àrees marines protegides de les Illes Balears per evitar fondejos sobre aquesta planta marina i de la gestió de la posidònia morta a les platges per minimitzar l’impacte ecològic.
IMATGES RELACIONADES
Data d'actualització: 11 novembre 2024
Comparteix