avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

Cambra Mallorca i la Direcció General d'FP treballen per a promoure la formació en carnisseria, peixateria i fruiteria

Cambra Mallorca i la Direcció General d'FP treballen per a promoure la formació en carnisseria, peixateria i fruiteria

2023 04 28 Visita Institut d'Aliments de BCN 02 maig 2023

\Cambra Mallorca organitza una visita a l'Institut d'Aliments de Barcelona amb l'objectiu de traslladar el model formatiu a Mallorca i donar resposta a la demanda del mercat

\ El centre ofereix tota la formació integral d'FP que afecta l'elaboració i comercialització de productes peribles

 

La Cambra de Comerç de Mallorca, al costat de la Direcció General de Formació Professional, ha organitzat una visita a l'Institut d'Aliments de Barcelona, situat en Mercabarna, un hub alimentari amb més de 600 empreses especialitzades en la distribució, elaboració, importació i exportació de productes frescos i congelats.

L'objectiu de la visita era el d'atendre les demandes que el sector alimentari de l'illa ha traslladat a la Cambra de Comerç de Mallorca, donades les dificultats que presenta a l'hora de contractar personal qualificat capaç de cobrir les seves necessitats.

La cita es produeix amb l'objectiu d'analitzar la viabilitat d'instaurar aquesta oferta formativa a Mallorca i poder donar solució a la falta de personal requerit capaç de tractar i comercialitzar productes frescos, així com, oferir formació específica que s'ajusti a les demandes reals del mercat.

A la visita a Mercabarna varen acudir, Antoni Baos, director general de Formació Professional de la Conselleria d’Educació i Formació Professional, i EAS, Josep LL. Aguiló, vicepresident de la Cambra i president de la Comissió de Formació de Cambra - Empresa: HiperCentro, Joana Manresa, presidenta de la Comissió de Comerç de Cambra -Empresa: Eroski, i Cristina Julià, directora de l'Àrea de Formació de la Cambra de Comerç, a més de tres professors de les diferents illes: Jaume Galmés i Joan Fernández, caps de departament d'hoteleria i Turisme dels instituts Maria Àngels Cardona i Isidor Macabich, de Menorca i Eivissa, i Tolo Matas, cap de departament d'Indústries Alimentàries de l'IES Josep Sureda i Blanes de Palma, responsables de la família professional a les Illes. La delegació balear va ser rebuda per Albert Castillo, director de l´Institut d´Aliments, Mercè Chacón, directora general de Formació Professional del Departament d´Educació, i Fabian Mohedano, president de l'Agència Pública de Formació i Qualificacions Professionals de Catalunya.

Durant la trobada, que va tenir lloc divendres passat 28 d'abril, es varen visitar les instal·lacions de les quals disposa l'Institut d'Aliments de Barcelona per al desenvolupament de la formació, en Mercabarna, així com, els espais necessaris per a la seva implementació a l'illa. L'Institut d'Aliments de Barcelona ofereix tota la formació integral d'FP que afecta l'elaboració i comercialització de productes peribles: fruites i verdures, carn i peix. Una oferta formativa professional i diversificada altament especialitzada en el sector de l'alimentació basada en la innovació, la qualitat i la sostenibilitat.


Data d'actualització: 03 maig 2023


Comparteix