Regulació d'activitats
A la zona de reserva integral es prohibeixen les activitats subaquàtiques, la pesca marítima, les activitats extractives de flora i fauna i l'ancoratge d'embarcacions. No obstant això, la Direcció General podrà autoritzar aquestes actuacions per motius d'índole científica, de seguretat o salvament.
En el cas de necessitar més informació o resoldre algun dubte, o bé es pot consultar l'apartat de normativa, o bé contactar amb el Servei de Recursos Marins ja sigui telefònicament o enviant un missatge a l'adreça de correu electrònic: reservesmarines@dgpesca.caib.es.
A) Pesca professional d'arts menors:
Només hi poden pescar les embarcacions adscrites a les confraries de pescadors d'Eivissa i de Sant Antoni de Portmany i, les que adscrites a una altra confraria, puguin demostrar l'habitualitat en la pesca a la zona de la reserva marina, a més han d'estar incloses dins un cens, que es revisa cada dos anys.
Els ormeigs permesos són les xarxes d'emmallament, els arts de parada, els arts de tirada, els ormeigs d'ham i els de trampa amb les condicions que establertes al Decret 41/2015. La llargària màxima de les xarxes d’emmallament per al gerret serà de 1.000 m per embarcació.
B) Pesca recreativa:
Dins la zona de reserva integral la pesca no està permesa.
La pesca recreativa de superfície i el marisqueig recreatiu només es poden practicar d’acord amb les condicions que estableix l’article 5 del Decret 41/2015.
Els únics ormeigs permesos per a la pràctica de la pesca recreativa i el marisqueig recreatiu dins la reserva marina són el volantí, la potera i la fluixa. En tots els casos, les línies podran ser manuals o amb canya de rodet. S’estableix un màxim de dues línies per embarcació per a la pesca de fluixa.
Des de terra i amb una autorització específica, es permetrà l’ús dels ormeigs tradicionals a l’illa d’Eivissa com el rall, el morenell i la llenceta.
Queda absolutament prohibida la captura recreativa d’invertebrats marins, llevat dels cefalòpodes.
En cap cas es podran utilitzar peixos o cefalòpodes vius d’esca.
Està prohibida la pesca submarina, els campionats de pesca, l'spinning, el jigging i la resta de modalitats de pesca que no estan específicament autoritzades.
Per pescar des d'embarcació cal una autorització triennal específica. L'autorització es pot sol·licitar de forma telemàtica al següent tràmit: Autorització pesca des d'embarcació.
A efectes del seguiment de l'activitat pesquera i l'evolució dels recursos marins els armadors de les embarcacions autoritzades hauran de dur un registre de les captures obtingudes, o bé formalitzant els documents que subministrarà l'Administració amb l'autorització, o bé a través de l'aplicació mòbil Diari de Pesca Recreativa.
Per a més informació sobre l'aplicació mòbil, clicar sobre l'enllaç: Diari de pesca recreativa
L'altre possibilitat és emplenar i enviar els fulls de regsitre de l'activitat: Full de registre de captures
No presentar el registre de captures comportarà la pèrdua de la llicència.
C) Busseig esportiu:
El busseig amb escafandre autònom es pot practicar. Es requereix d'un permís individual o col·lectiu, que ha de lliurar l'òrgan competent en la matèria. Enllaç web.
Les immersions en apnea són lliures a tota la reserva marina.
En tots els casos, queda prohibit als bussejadors d'escafandre o en apnea dur, tant en la immersió com en les embarcacions, qualsevol tipus d'instrument que es pugui utilitzar per a la pesca o l'extracció d'espècies marines (llevat del ganivet de seguretat).