22/07/2024 IB Digital instal·la una estació tecnològica a Campos per millorar la gestió de l’aigua cofinançat amb fons FEDER

L’Agència Balear de Digitalització, Ciberseguretat i Telecomunicacions (IB Digital), empresa pública dependent de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, ha instal·lat una nova estació tecnològica de comunicació de sensors a Campos, gràcies a un conveni entre IB Digital i l’Ajuntament del municipi.

Aquest projecte multiplicarà les opcions d’obtenció i transmissió de dades en temps real, permetrà millorar la gestió de l’aigua, estudiar l’aforament de platges i aparcaments, i sensoritzar els espais naturals del municipi. La capacitat de monitoritzar i gestionar recursos com l’aigua és essencial per a una gestió sostenible i eficient del municipi.

IB Digital ha impulsat aquest projecte com a part del seu compromís amb la digitalització de l’entorn i l’obtenció de dades en temps real per a la millora dels serveis públics. La nova estació de comunicacions, que pertany a la xarxa IoTIB, empra la tecnologia LoRaWAN, la qual ofereix múltiples avantatges per a la comunicació de sensors. Entre aquests beneficis es troben el gran abast de la cobertura, el baix consum d’energia dels dispositius i la capacitat de penetrar obstacles físics, la qual cosa la fa ideal per a aplicacions en àrees urbanes i rurals. A més, LoRaWAN permet la connexió d’un gran nombre de dispositius, cosa que facilita la monitorització massiva de dades en temps real.

Aquest projecte ha estat cofinançat amb els fons europeus FEDER i demostra el compromís d’IB Digital amb la millora contínua de les infraestructures de comunicacions. En total, el desplegament de la xarxa TetraIB i IoTIB suposa una inversió de més de 13 milions d'euros.L’ús de LoRaWAN representa un avenç significatiu cap a la digitalització i la millora dels serveis públics, i fa de Campos un municipi amb més connectivitat.

Links d'interés: