PLA D'INFRAESTRUCTURES

desc_residencia-Andratx.png

El Pla d’Infraestructures del Govern de les Illes Balears és un projecte estratègic que cerca millorar la qualitat de vida dels ciutadans mitjançant el desenvolupament d’infraestructures essencials de caràcter sociosanitari, assistencial i educatiu, a través de la Conselleria de Famílies i Afers Socials, la Conselleria de Salut, i la Conselleria d’Educació i Universitats. Aquest Pla inclou la construcció, el manteniment i la modernització de diverses instal·lacions i serveis públics.

Com s'inicia?

El Pla s’inicia amb la identificació de necessitats, en què s’avaluen les àrees que requereixen millores, a fi de donar una resposta adequada a les necessitats de la població per establir així els projectes prioritzats. Aquest pas permet definir quins projectes s’han d’executar a curt, mitjà i llarg termini, i se’ls assigna una jerarquia segons la urgència i el potencial d’impacte. D’aquesta manera, el Govern pot organitzar els seus esforços per aconseguir resultats significatius i sostenibles.

Pressupost i seguiment

El següent element clau és el pressupost i el control i seguiment, en què s’assignen els recursos financers necessaris per a la construcció i el manteniment de la infraestructura.

Opcions de finançament

Fons públics, aliances publicoprivades i préstecs internacionals són algunes de les opcions que es consideren per pagar les iniciatives. Aquesta diversitat de fonts financeres —com ara el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), l’Ajut a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa (REACT-EU), els fons d’inversió (FI), etc.— permet abordar projectes de gran escala sense comprometre l’estabilitat econòmica. Aquesta fase és crucial, ja que garanteix que cada projecte compti amb els fons requerits per assegurar la continuïtat de les obres.

Cronograma i estratègies

El Pla d’Infraestructures també detalla el cronograma d’activitats i unes estratègies específiques per executar cada projecte. Amb un enfocament estructurat, el Govern estableix temps i etapes, per assegurar un avanç constant i una gestió eficient dels recursos i del temps.

Monitoratge i avaluació

Finalment, es posa en marxa un sistema de monitoratge i avaluació. Aquest component permet mesurar els avanços i resultats obtinguts, a fi d’avaluar si els objectius del Pla es compleixen. Amb aquesta retroalimentació constant, el Govern pot fer balanços i optimitzar el desenvolupament del Pla, per garantir-ne l’èxit a llarg termini.

 RESIDÈNCIES MALLORCA CENTRES DE DIA MALLORCA
Son Caulelles - Marratxí Sa Indioteria - Palma
Son Martorell - Palma Cala d'Or
Son Dureta - Palma Porreres
Llucmajor Calvià
Bunyola Son Xigala - Palma
Andratx Son Ferriol - Palma
 RESIDÈNCIES MENORCA
Quarter de Santiago - Maó
Sant Lluís
Es Castell