ODS 9. Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació

Acció de Govern:

130: Col·laboració amb els ajuntaments als incentius a la indústria per afavorir el desenvolupament local d'aquest important sector.

132: Redefinició del sector industrial des d'una categorització d'acord amb la realitat de la nostra economia.

133: Impuls al sector industrial de Balears a través de polítiques que incentivin la implantació, el desenvolupament i la consolidació d'activitats industrials estratègiques, d'activitats que tinguin avantatges competitius i de la indústria tradicional.

134: Creació d'una direcció general de polígons industrials que coordini les necessitats dels més de 50 polígons existents a Balears.

135: Elaboració d'una Llei de polígons industrials que permeti a les empreses implantades un correcte desenvolupament, una millora en la competitivitat i el desenvolupament d'estructures associatives empresarials.

136: Ajuts a l'eliminació de cobertes de fibrociment a les naus industrials per afavorir la millora de les instal·lacions industrials, el seu aïllament tèrmic i millora en l'eficiència energètica.

137: Foment de la política de clústers com a agents dinamitzadors de la realitat industrial de la nostra economia amb suport i coordinació des de les polítiques de promoció econòmica.

138: Impuls d'accions per promocionar la recerca, el desenvolupament tecnològic, la innovació, la transformació verda i digital, la qualitat i la requalificació a les àrees industrials i l'impuls de projectes industrials d'interès general.

140: Compromís de descarbonització de Balears.

142: Col·laboració amb ajuntaments i consells per a la solarització d'espais i infraestructures públiques, com ara edificis, aparcaments o autovies.

143: Incentius a la implantació d'instal·lacions fotovoltaiques a cobertes de naus industrials a través de la figura jurídica de Comunitats Energètiques.

144: Reconeixement de les inversions en renovables com d'interès estratègic.

145: Desenvolupament d'un marc regulador clar i que aporti seguretat jurídica sobre els requisits i les condicions per a la implantació de renovables en sòl rústic.

146: Consolidació de la integració del sistema elèctric de les illes amb el continental, amb l'objectiu de donar seguretat al subministrament, així com una interconnexió segura entre les diferents illes, amb l'arribada del segon cable elèctric a Menorca.

147: Cogestió de les xarxes elèctriques de transport de les Balears de 66Kv i 132Kv amb l'objectiu d'adequar els projectes a la realitat de cada illa.

148: Fons Europeus Next Generation per a la implantació de polítiques d'incentius i per facilitar els recursos suficients per executar les infraestructures públiques i privades requerides a la transició energètica.

149: Treballar per a l'aprofitament de la producció d'hidrogen verd de la central de Lloseta per a la descarbonització de la planta hotelera, del transport públic i del transport marítim i vincular-ho a un Innovation Valley a les Balears.

150: Impuls amb el Consell de Menorca la creació de la planta de gestió anaeròbica (biogàs) amb fons europeus Next Generation EU.

151: Inversió a la xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics per avançar cap a una infraestructura adaptada al futur parc automobilístic de les illes.

152: Col·laboració amb consells i ajuntaments per a un manteniment actualitzat dels punts de recàrrega dels vehicles a tots els punts de les illes.

153: Facilitats a la instal·lació de punts de recàrrega en edificis privats.

154: Desenvolupament de nous Pla MOVES mitjançant ajudes per a la substitució de vehicles de gasolina i dièsel per cotxes híbrids o elèctrics.

155: Campanyes específiques per al foment de l'eficiència energètica que implicarà la implantació de tecnologies en habitatges, comunitats i centres de treball.

156: Creació d'una càtedra a la Universitat de les Illes Balears (UIB) per a la implantació d'energètiques d'acord amb la realitat de les illes.

157: Pla de transformació del petit comerç a càrrec dels fons europeus Next Generation EU per a la innovació, digitalització i eficiència energètica del sector per millorar la seva competitivitat.

158: Desenvolupament de la mà dels ajuntaments i patronals de comerç de la llei d'Àrees Municipals d'Impuls Comercial.

159: Creació d'un entorn favorable per al comerç i la restauració des de les diferents administracions millorant els accessos a les ciutats, augmentant les dotacions d'aparcament i garantint uns béns i serveis de qualitat a les zones més comercials.

160: Lluita contra l'intrusisme i la venda ambulant il·legal, especialment en zones turístiques, sancionant venedors i consumidors.

162: Destinar fons europeus Next Generation per a millores en l'eficiència energètica, fórmules de circularitat i digitalització del sector de la restauració.