7 febrer 2023 <10aL>Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

Vicepresidència i la FELIB uniran esforços per unificar els horaris d’obertura de les sales de joc a les Illes Balears

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, i el director general de Comerç, Miquel Piñol, s’han reunit avui amb Antoni Salas, president de la FELIB, per tal d’acordar un horari d’obertura i tancament de les sales de joc a tots els municipis de les Illes Balears.

La proposta és que l’obertura sigui a partir de les dotze del migdia i el tancament com a màxim a les dues i mitja de la matinada. D’aquesta manera, s’evitarà coincidir amb l’hora d’inici de les escoles i es fa coincidir amb l’horari de tancament de l’hostaleria. Una mesura que Palma ja ha anunciat que posarà en marxa i que es pretén repetir a la resta de municipis per tal de fer un front comú per tal de lluitar contra els efectes de l’addicció al joc.

Yllanes ha destacat que «tot i que establir aquestes franges horàries és competència municipal, des del Govern consideram fonamental que tots els municipis de les Illes s’uneixin a aquesta limitació que permetrà unir els nostres esforços polítics i actuar per posar fre a aquest problema social i de salut pública com és la ludopatia i altres problemes derivats de l’addicció al joc».

Per la seva part, el president de la FELIB, Antoni Salas ha volgut agrair al Govern «la seva voluntat de buscar un consens amb els municipis, especialment per a un tema tan sensible com el joc», i ha assenyalat la importància de la coordinació entre municipis, i de fer-lis arribar a tots aquestes recomanacions.«El més convenient seria que tots els municipis poguessin tenir els mateixos horaris per a les sales de joc», ha dit.

Aquesta proposta permetrà concloure la planificació sectorial i complementar la propera modificació de la Llei de joc, la qual previsiblement es debatrà en el Parlament de les Illes Balears els propers mesos.

«Demanam a la FELIB un esforç per tal d’unificar i homogeneïtzar els horaris de les sales de joc, i d’aquesta manera recollir una de les principals reclamacions dels experts en salut pública, entitats socials i associacions de mares i pares d’alumnes d’arreu de les Illes», ha conclòs el director general.