LOGO CAIB
20 novembre 2023 Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació

El Govern assigna al Consell de Mallorca 24 milions del Mecanisme de Recuperació i Resiliència per a la reconversió i modernització turística

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El vicepresident i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, ha iniciat amb aquest govern insular la presentació dels comptes públics a totes les illes

Les transferències corrents al Consell de Mallorca augmentarà fins als 411,5 milions, 19 milions més que el 2023

El vicepresident i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, ha iniciat aquest dilluns la presentació del projecte de llei de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma a tots els consells insulars. La primera trobada ha estat amb el Consell de Mallorca, on Costa, junt amb el director general de Pressuposts i Finançament, Bartomeu Alcover, s'ha reunit amb el president del govern insular, Llorenç Galmés, la consellera insular d'Hisenda i Funció Pública, Pilar Bonet, i la directora insular d'Hisenda i Pressuposts, Maria Antònia Sansó. Tots els representants han destacat la bona sintonia i la voluntat de col·laborar al llarg de la legislatura.

En el cas de Mallorca, Costa ha posat en relleu que s'han reservat 24 milions provinents del Mecanisme de Reconversió i Resiliència (MRR) específicament per a la reconversió i modernització de les zones turístiques de Mallorca, que és una de les prioritats del Govern per enfortir i millorar el principal motor econòmic de les Illes Balears. A més, no cal oblidar que totes les inversions en matèria de transport que s'executin directament des del Govern balear es faran a Mallorca, d'on l'Executiu n'és el competent. Aquí, per exemple, es comptarà amb 10 milions assignats de l'Impost de Turisme Sostenible.

El vicepresident ha subratllat també la importància que quasi un de cada tres euros del fons creat específicament per a inversions en el cicle de l'aigua seran per a Mallorca. Concretament, uns 30 milions dels 86,2 milions que tendrà aquest fons en total, gràcies a la recaptació del cànon de sanejament.

A més, el conseller d'Economia, Hisenda i Innovació ha remarcat el fet que, gràcies a la Llei de finançament dels consells insulars, aprovada el 2014, la transferència corrent al Consell de Mallorca augmentarà en 19 milions l'any 2024, arribant així als 411,5 milions.