27 setembre 2023 Conselleria de Presidència i Administracions Públiques

La consellera Antònia Maria Estarellas assisteix la I Jornada RiscBal de Riscos Naturals i Emergències de les Illes Balears

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


La consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Maria Estarellas, ha assistit aquest matí a la inauguració de la I Jornada RiscBal sobre Riscos Naturals i Emergències de les Illes Balears celebrada al Centre BIT Raiguer d’Inca. A l’acte també hi han estat presents el batle d’Inca, Virgili Moreno; el rector de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot; el director general d’Emergències del Govern de les Illes Balears, Sebastià Sureda, i el director del RiscBal, Joan Estrany.

L’Observatori de Riscos Naturals i Emergències de les Illes Balears ha aprofitat la seva jornada per inaugurar el seu laboratori, que serà un dels eixos claus en el desenvolupament de la tasca del RiscBal orientada al coneixement i anàlisi dels riscos naturals, ambientals i climàtics, l’estudi del seu impacte, l’establiment d’eines de informació i consulta o la modernització dels mecanismes d’alerta primerenca, entre d’altres.

En aquest sentit, la consellera de Presidència i Administracions Públiques ha destacat durant la seva intervenció a la jornada que la investigació i prevenció dels riscos naturals «es una missió irrenunciable» per al Govern de les Illes Balears i ha afegit que «cada euro invertit en investigació i recerca té un efecte multiplicador en l’estalvi de les conseqüències que suposaria no fer-ho».

Sobre aquest aspecte, Antònia Maria Estarellas ha volgut reafirmar el «ferme compromís» de la conselleria de Presidència i Administracions Públiques «de prioritzar la millora i modernització del Servei d’Emergències 112 amb l’objectiu d’adequar-lo a les necessitats dels seus professionals i del conjunt de la població». Igualment, s’ha compromès a «potenciar i dignificar» el paper de Protecció Civil de les Illes Balears.

El RiscBal és fruit d’una encomana de gestió del Govern balear, a través de la Direcció General d’Emergències, a la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) amb l’objectiu d’incorporar el coneixement científic com a eix de rotació fonamental per donar suport a la presa de decisions en el cicle de gestió de l’emergència front els riscos naturals a les Illes Balears.