LOGO CAIB
18 setembre 2023 Conselleria de Famílies i Afers Socials

Marc Laliga guanya el Certamen de Música per a Joves Intèrprets Art Jove 2023

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El pianista mallorquí Marc Laliga ha obtingut el primer premi del Certamen de Música per a Joves Intèrprets (modalitat de solistes) Art Jove 2023, convocat per l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) del Govern de les Illes Balears. El guardó està dotat amb 1.500,00 € en metàl·lic i 1.000 € més per a dues actuacions, cadascuna dotada amb 500 €. La primera actuació serà al festival Inclàssic del 2024, i l’altra, en el marc de la FiraB!, també l’any vinent.

Daniel Fernández, intèrpret de fagot, ha obtingut el segon premi, amb una dotació de 600 € en metàl·lic, i Pablo Solbes, trombó, ha guanyat el tercer premi, dotat amb 400 €.

A més, l’IBJOVE destinarà 1.000,00 € més a assumir el cost de les actuacions dels tres finalistes, que rebran 200,00 € cadascun per actuació, a diferents espais culturals o escènics de les Illes Balears, en el marc del programa itinerant GirArt Jove, que organitza la Conselleria de Famílies i Afers Socials, a través de l’Institut Balear de la Joventut.

El jurat, que ha valorat la dificultat del repertori i la qualitat de la interpretació dels tres finalistes, ha estat presidit pel compositor Joan Valent i format pels músics Smerald Spahiu, concertino de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears; Marcel·lí Minaya, director del Conservatori Municipal d’Inca; Xavier Barceló, coordinador de Música de l’IEB, i Úrsula Pomar, directora de l’Escola de Música i Dansa de Formentera.

La final es va celebrar dissabte vespre a la Sala Municipal de Cultura de Sant Francesc de Formentera.