LOGO CAIB
15 setembre 2023 Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia

Autoritzen una inversió de 12 milions d'euros per dur a terme el programa 'SOIB Formació i Ocupació'

Foto de noticia


\ «SOIB Formació i Ocupació» subvenciona projectes de formació dual, modalitat mixta que alterna activitat laboral amb activitat formativa

\  Aquests ajuts del SOIB impulsaran projectes de formació i ocupació per a menors de 30 anys i persones en atur més grans de 30 anys


El Consell de Govern ha autoritzat una inversió de 12 milions d’euros per dur a terme la convocatòria de subvencions «SOIB Formació i Ocupació» que posarà en marxa la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia enguany, a través del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB).

El programa «SOIB Formació i Ocupació» té per objecte subvencionar projectes de formació dual, la modalitat de formació professional que preveu un conjunt d’accions i iniciatives formatives mixtes d’ocupació i formació, dirigides a la qualificació professional de les persones que hi participen, en un règim d'alternança d'activitat laboral en una empresa amb l’activitat formativa rebuda.

El crèdit assignat de 12 milions d’euros, amb càrrec als pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, es distribuirà en dues línies:

Línia 1: amb una dotació de 6 milions d’euros, es dirigirà a joves en atur majors de 16 anys i menors de 30. Els recursos seran distribuïts de la manera següent: 4.500.000 euros per executar el 2023 i 1.500.000 euros per al 2025.

Línia 2: dotada amb 6 milions d’euros, adreçada a persones en atur de 30 anys o més, distribuïts en dues anualitats de la manera següent: 4.500.000 euros el 2023 i 1.500.000 euros el 2025.

La concessió de les subvencions es durà a terme en règim de concurrència competitiva. Aquesta convocatòria està inclosa en el Pla Anual per al Foment de l'Ocupació Digna de 2023 i està cofinançada amb fons de la Conferència Sectorial, la qual pot estar finançada per la Unió Europea mitjançant el Fons Social Europeu (FSE).