LOGO CAIB
26 maig 2023 Conselleria d'Educació i Formació Professional

Imatges de la visita dels orientadors de Secundària de Menorca per conèixer el sector de la pell

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

\ Per primera vegada a Balears s'imparteix un cicle d'FP de la família de Tèxtil, confecció i pell

Els orientadors de Secundària de Menorca han participat avui, 26 de maig, a una jornada per conèixer millor el sector de la pell relacionat amb el títol professional bàsic en arranjaments i reparació d'articles de tèxtil i pell que s'impartirà per primera vegada a Balears el curs 2023/24.

La jornada ha consistit en una visita a l’empresa Homers i a l'empresa 21 botons. També han visitat els cicles formatius de l'IES Josep Maria Quadrado. Aquesta iniciativa s’ha organitzat pel Punt d’Orientació Acadèmica i Professional de Menorca (POAP) a partir de la reunió mantinguda el passat 5 de maig amb representants de l'Associació d'Indústries Auxiliars de Calçat de l’illa per tractar sobre la implantació del cicle formatiu de grau bàsic d’Arranjaments i reparació d’articles tèxtils i de pell, que s’impartirà a l’IES Josep Maria Quadrado el curs 2023/24. Aquest cicle suposa la incorporació d'una nova família formativa que mai s'havia impartit a Balears, la família professional de Tèxtil, confecció i pell.

La nova formació s'ha implantat a partir de la petició del teixit productiu que va traslladar al Govern la necessitat de comptar amb treballadors qualificats. La proposta formativa s’inicia amb la implantació del cicle d'FP bàsica, que amb la nova normativa vigent, es podrà complementar amb formacions flexibles paral·leles. Per al sector de la pell és important fer aquestes visites per a que els orientadors de secundària coneguin bé aquesta família i puguin difondre adequadament l'oferta. La jornada s’ha plantejat aprofitant que a  Menorca les fàbriques són petites i es pot veure amb facilitat des de la primera fase a la darrera de la fabricació d’una sabata.

Menorca comptarà el curs 2023-24 amb 2 cicles nous: el ja esmentat de grau bàsic d’Arranjaments i reparació d’articles tèxtils i de pell i el de grau superior de Màrqueting i publicitat, a l’IES Josep Miquel i Guàrdia (Alaior).

La creació de nova oferta formativa està finançada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i amb el Fons REACT-UE, en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de les Illes Balears.