LOGO CAIB
29 setembre 2023 Conselleria d'Educació i Universitats

El conseller Antoni Vera visita el CEPA Calvià amb motiu de l’inici de curs de la formació permanent per a persones adultes

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


El conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, acompanyat del director general de Formació Professional i Formació Permanent del Professorat, Rafel Maura, i del batle de Calvià, Juan Antonio Amengual, ha visita avui el CEPA Calvià amb motiu de l’inici de curs de la formació permanent per a persones adultes.

A dia d’avui, un total de 6.250 alumnes s’han matriculat a algun dels 18 centres d’educació per a persones adultes (CEPA) que hi ha a les Illes Balears. S’ha de recordar que al mes de febrer s’obrirà una nova matrícula per inscriure's als cursos de formació per a persones adultes. Pel que fa als docents, un total de 325 professors impartiran classes als CEPA de les Illes Balears.

La Conselleria d’Educació i Universitats ofereix una oferta formativa diversificada als centres per a persones adultes; així, els CEPA no només ofereixen la possibilitat d’obtenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria, sinó que també permeten preparar les proves d’accés a cicles formatius o a la universitat, preparar proves lliures d’ESO o de català, estudiar diversos idiomes estrangers, aprendre català i castellà, estudiar informàtica i fer cursos de formació professional de grau mitjà i de grau superior. De fet, i com a novetat d’aquest curs, el CEPA Artà ofereix el cicle d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència.

Pla pilot

Com a novetat, enguany quatre CEPA han implantat un pla pilot amb col·laboració amb l’Escola Oficial d’Idiomes perquè els alumnes puguin obtenir el certificat oficial de català. Així els CEPA s’Arenal, Son Canals, Camp Redó i Balanguera s’han adherit al pla per facilitar que els seus alumnes puguin obtenir el certificat de català de la mateixa manera que es pot obtenir el certificat oficial d’anglès.

Amb l’objectiu de descentralitzar l’oferta, els CEPA disposen d’un total de 40 aules a les Illes Balears, repartides per diferents municipis, que tenen la finalitat d’acostar la formació per a persones adultes a un nombre més gran de persones. Gràcies a diversos convenis entre la Conselleria d’Educació i Universitats i els ajuntaments o les entitats locals, s’ha aconseguit que a Mallorca hi hagi 27 aules, 7 a Menorca, 5 a Eivissa i 1 a Formentera.