LOGO CAIB
29 setembre 2023 Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia

Comença aquest dilluns la campanya d'impuls i dinamització del petit comerç «Bons Illes Balears»

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


La campanya d’estímul comercial «Bons Illes Balears» comença aquest dilluns, 2 d’octubre, amb 1.042 comerços adherits i 875.205 euros en descomptes, impulsada per la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, a través de la Direcció General d’Empresa, Autònoms i Comerç, i la Cambra de Comerç de Mallorca com a entitat col·laboradora.

En aquesta nova campanya, els establiments participants han augmentat un 7,64 % respecte a la convocatòria del març. Cal destacar que el pressupost total per a aquesta iniciativa de dinamització del petit comerç ascendeix a 1.375.200 euros, distribuïts en les dues campanyes que s'han duit a terme al llarg d'enguany.

L’objectiu d’aquest programa és l’enfortiment del comerç detallista de la comunitat autònoma, desenvolupat per autònoms, microempreses i petites empreses, mitjançant l’estímul de la demanda. La campanya està dissenyada per afavorir tant la ciutadania com el teixit comercial, pilars sobre els quals reposa el sector.

En aquest sentit, el conseller d´Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha indicat que aquesta campanya «és una estratègia efectiva per donar suport a les empreses locals i fomentar el consum en un teixit empresarial clau per a les Illes Balears». Sáenz de San Pedro hi ha afegit que «gràcies a iniciatives com aquestes potenciam i revitalitzam les àrees comercials, fomentam el suport al petit i mitjà comerç i enfortim lʻeconomia de la comunitat autònoma».

«Des de la Cambra de Comerç de Mallorca estam molts satisfets de col.laborar amb l'administració perquè la campanaya de dinamització comercial, en els mesos més complicats, sigui tot un èxit. En aquesta edició, tenim rècord d'establiments adherits i les famílies tenen en el calendari marcat l'inici de la campanya, que revitalitza els comerços de totes les illes», ha explicat Joana Manresa, presidenta de la comsió de Comerç interior de Cambra Mallorca.

Fins a 60 euros de descompte

Aquesta segona campanya «Bons Illes Balears» es durà a terme des del 2 d'octubre i finalitzarà el 31 de desembre d'enguany. Poden participar-hi les persones més grans de 16 anys amb document nacional d'identitat, número d'identificació d'estranger o passaport. Els bons s'adquireixen als establiments adherits (no són aplicables a compres per internet).

Cada val de descompte té un valor de 15 euros sobre una compra mínima de 30 euros. Les persones beneficiàries poden bescanviar fins a un màxim de quatre bons de descompte, que es poden utilitzar en una única compra o establiment, o aplicar en compres i establiments adherits diferents. Així, cadascú pot aconseguir fins a 60 euros de descompte.

En aquesta nova convocatòria el Govern de les Illes Balears posa a la disposició de la ciutadania fins a 58.347 bons a través dels comerços adherits. Els establiments adherits han de demanar al client el DNI o document equivalent per verificar que compleix els requisits i que té saldo disponible.

Establiments adherits a totes les illes

Per illes, Mallorca és el territori que concentra més establiments adherits: 838 (80,42 %); seguit de Menorca, amb 132 (12,67 %); Eivissa amb 62 (5,95 %), i Formentera amb 10 (0,96 %).

A partir de les dades dels establiments adherits, es constata que un 52,73 % dels comerços participants estan representats per autònoms (persones físiques), concretament, 539; mentre que 362 són societats limitades (34,74 %); 104 estan registrades com a comunitat de béns (9,58 %); 23 com a societats anònimes (2,12 %); 8 són cooperatives (0,77 %); 9 pertanyen a la categoria de societat civil (0,86 %); 2 són societats agràries de transformació (0,19 %), i 1 associació (0,10 %).