7 desembre 2023 Conselleria de Turisme, Cultura i Esports

El Govern donarà suport a l’esport balear amb tres convocatòries amb un import de 3,3 milions d’euros

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

\ Les convocatòries estan incloses en el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat

\ Donarà suport als clubs esportius de les Illes amb equips d’esports individuals i col·lectius


El Consell de Govern ha autoritzat el conseller de Turisme, Cultura i Esports per a la disposició de tres despeses destinades a fomentar la pràctica de l’esport professional a les Illes Balears.

La primera convocatòria, inclosa en el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat, suposarà una despesa de 850.000 euros, per donar suport als clubs esportius de les Illes Balears amb equips d’esports individuals i col·lectius que participin a competicions de categoria estatal per les seves despeses de competició.

Són objecte de subvenció les despeses dels clubs esportius de categoria nacional relatives a les inscripcions a la competició, el lloguer d’instal·lacions esportives, la vestimenta esportiva i els esportistes professionals obligatoris.

La segona convocatòria preveu un import de 1.670.000  euros, dirigida als clubs esportius de les Illes Balears amb equips d’esports individuals i col·lectius que participin a competicions de categoria estatal. Amb aquesta quantitat es podran subvencionar despeses dels clubs esportius de categoria nacional relatives als trasllats a la península, Illes Canàries, Ceuta i Melilla, dels entrenaments, de les inscripcions, llicències i arbitratges corresponents a la participació en competicions de categoria nacional.

Finalment, 720.000 euros es destinaran a ajudar els esportistes i als clubs esportius per facilitar-los els desplaçaments a la península, les illes Canàries, Ceuta i Melilla per assistir a les competicions oficials dels diferents calendaris oficials. Els criteris per assignar les subvencions seran el nombre de beneficiaris, nombre d'ascensos de categoria, nombre de participacions en Play Off al títol o copes d'Espanya, Rei o Reina.