LOGO CAIB
7 desembre 2023 Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia

Autoritzada una inversió de 3.500.000 € per finançar els ajuts per a autoconsum de particulars el 2024

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

\ Els recursos permetran finançar la convocatòria per al foment d’instal·lacions d’energia solar fotovoltaica i microeòlica
\ L’import de la subvenció que obtenguin els projectes que s’hi presentin podrà estar cofinançat en un 60 %


El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, ha autoritzat una inversió de 3.500.000 euros per finançar el 2024 la convocatòria de subvencions per al foment d’instal·lacions d’energia solar fotovoltaica i microeòlica adreçades a persones físiques.

Aquesta convocatòria d’ajuts a l’autoconsum servirà d’impuls al sector residencial perquè incorpori fonts d’energia renovable i, per tant, aconsegueixi reduir el consum d’energia elèctrica procedent de la xarxa o equips electrògens, així com les emissions de CO2.

L’import de la subvenció que obtenguin els projectes que es presentin a aquesta convocatòria podrà estar cofinançat en un 60 %, d’acord amb el que estableixi el Programa Operatiu FEDER 2021-2027 de les Illes Balears.

L’objecte d’aquesta convocatòria està alineat amb els objectius europeus de promoure energies renovables per avançar en una Europa més verda i baixa en carboni, una transició neta i equitativa, la inversió verda i blava, l’economia circular, l’adaptació al canvi climàtic i la prevenció i la gestió de riscos.

Cal destacar que el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023 estableix una línia de foment d’energia solar fotovoltaica i energia eòlica de baixa potència i microeòlica per a autoconsum adreçada a particulars, entitats sense ànim de lucre i comunitats de propietaris, entre d’altres col·lectius.