24 setembre 2023 Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua

La neteja de torrents a les Balears arriba als 72,3 quilòmetres al 2023

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua ha centrat esforços en la neteja i conservació dels torrents de les Illes Balears, cobrint un total de 72,3 quilòmetres en el que va de 2023.

A Mallorca s'ha actuat sobre 57.103 metres lineals, amb treballs distribuïts en tres zones: Tramuntana, on s'han netejat 21.107 metres; la zona Central, on s'ha treballat sobre 18.360 metres; i el Llevant, on s'han netejat 17.636 metres. 

D'altra banda, a Menorca, s'ha treballat sobre 8.323 metres, centrant-se sobretot en àrees com Es Mercadal, Ferreries i Ciutadella.

A Eivissa s'ha cobert un total de 6.969 metres en trams de rellevància com Santa Eulària des Riu o Sant Joan de Labritja.

Les tasques realitzades van des del desbrossament i la poda fins a la retirada de residus, a més d'accions de conservació i millora que comprenen la reparació de murs i la rectificació de cursos fluvials.

La planificació del manteniment de torrents i la seva execució es controla des de el Servei de domini públic hidràulic de la Direcció General de Recursos Hídrics i es fa amb criteris d’avaluació del risc existent, prioritzant aquelles zones definides d’especial risc d’inundació, zones properes al nuclis de població, sortides al mar, proximitat a infraestructures sensibles, i altres punts de rellevància establint zones de primer, segon i tercer ordre.

La Conselleria del Mar i del Cicle de l’aigua ha fixat a les seves directrius estratègiques de gestió de sostenible, incrementar la despesa en manteniments de torrents durant els propers quatre anys que ens permeti assolir les trams, atendre les peticions d’altres administració i particulars, tot en definitiva per aconseguir una minimització del risc d’inundació.