31 març 2023 Presidència

Francina Armengol es reuneix amb hotelers i anuncia 16 milions d’euros per a la compra d’establiments obsolets

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha mantingut aquest matí una reunió amb representants dels sectors turístic i hoteler, en la qual els ha avançat que el Govern destinarà finalment 16 milions d’euros a l’adquisició d’establiments hotelers de les Illes Balears i destinar-los a habitatge.

El projecte s’emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea amb fons Next Generation, i es tracta d’una mesura que pretén afavorir la regeneració i la renaturalització de determinades zones turístiques de les Illes Balears.

Després de la reunió, la presidenta ha recordat que «fa temps que apostam per la qualitat i no per la quantitat» en el nostre model turístic i que «la nova llei turística ens obliga a fer una reducció progressiva de places». Així, Francina Armengol ha explicat la posada en marxa d’aquesta mesura, que té com a objectiu «reduir l’oferta comprant edificis de places turístiques que, segons la nova llei, no poden créixer, que són les d’una i dues estrelles, i que no aporten el plus de qualitat que volem com a destinació». Una vegada efectuada la compra, que s’origina a petició dels establiments, el Govern «hi farà habitatge de protecció oficial o zones verdes».

Les zones on es preveu la compra d’establiments d’allotjament turístic són les següents:

A. Zones turístiques declarades madures. En aquest cas, atès que només el Consell Insular de Mallorca ha declarat determinades zones turístiques com a madures, les zones afectades pel projecte són les següents:

— Platja de Palma, s’Arenal i s’Arenal de Llucmajor

— Palmanova, Magaluf, Peguera i Santa Ponça

— S’Illot, sa Coma, Cala Millor i Cala Bona

— Cales de Mallorca

B. Zones de turisme d’excessos. En el cas d’aquestes zones (Palma, Calvià, Llucmajor i Sant Antoni de Portmany), els establiments d’allotjament turístic susceptibles d’acollir-se al projecte de compra són els de les categories següents:

— Hotels, hotels apartament o hotels de ciutat, tots ells d’una o dues estrelles

— Apartaments turístics d’una o dues claus

— Hostals, hostals residència, pensions, posades i cases d’hostes de qualsevol categoria