LOGO CAIB
22 març 2023 Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Murals d'homenatge a les cambreres de pisos a Eivissa i a les pageses a Formentera

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La consellera Garrido ha assistit a l’acte d’inauguració a Eivissa i a Sant Francesc, aquest dimecres

Es tracta d’una iniciativa emmarcada dins els actes del 8M i de celebració dels quaranta anys de l’Estatut d’autonomia 

 

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha inaugurat aquest dimecres, a Eivissa i a Sant Francesc, un mural d’homenatge a les dones cambreres de pisos a Eivissa i un altre a Formentera a les dones pageses de l’illa. Es tracta d’una iniciativa emmarcada dins els actes del 8M i de celebració dels quaranta anys de l’Estatut d’autonomia.

L’obra, Dones cambreres de pisos, de l’artista Carolina Adán, recrea l’escena de quatre dones cambreres de pisos en una escena del seu dia a dia. Aquest 8M també s’ha apostat per l’art i la cultura com a expressió de reivindicació, i és per això que a partir d’ara es podrà gaudir d’aquesta intervenció artística que s’ha situat a l’IES Sa Colomina d’Eivissa, al carrer de Vicent Serra i Orvay, 50.

La consellera Garrido ha reivindicat que «volem posar de manifest que la feina de les cambreres de pis no hauria ser una feina exclusiva de dones i s’ha de canviar aquesta mirada».

A l’acte, també hi ha assistit el batle d’Eivissa, Rafael Ruiz; la regidora d’Igualtat, Montserrat García; la directora de l’IBDONA, Maria Duran; representants de la Unión Kellys Baleares, així com alumnat i professorat de l’IES Sa Colomina. Les representants de les cambreres de pisos han manifestat la seva satisfacció per l’homenatge i el reconeixement a la seva tasca tant imprescindible perquè funcioni la indústria turística d’aquestes illes. 

L’obra, Dones pageses, de l’artista Carolina Adán, mostra l’escena de tres dones pageses al camp treballant a l’illa. Està ubicat a l’IES Marc Ferrer de Sant Francesc, a l’avinguda del Vuit d’Agost, 90.

Garrido ha destacat que «les dones pageses d’aquesta illa i de la resta de Balears, han fet feina per tirar endavant l’economia de les seves famílies però també la d’aquesta terra, així com també han contribuït a mantenir la nostra riquesa paisatgística».

A la inauguració, també hi ha assistit la presidenta del Consell Insular de Formentera i consellera de Comerç, Emprenedoria i Igualtat, Ana Juan, la vicepresidenta primera del Consell Insular de Formentera, Alexandra Ferrer; la consellera de Patrimoni del Consell Insular de Formentera; Raquel Guash i la directora de l’IBDONA, Maria Duran, així com professorat de l’IES Marc Ferrer. 

Concretament, per a aquest 8M, s’han triat cinc professions que representen les dones treballadores d’aquestes illes. A Mallorca, les dones sabateres, a Inca, i les perleres, a Manacor; a Eivissa, les cambreres de pisos; a Formentera, les dones pageses, i a Menorca, les dones cosidores d’avarques, a Maó.