12 febrer 2024 Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació

El Govern elaborarà el Pla d’Atracció d’Empreses i Talent per potenciar el Parc Bit

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Una de les mesures que es contempla és implantar un canvi d’usos per crear habitatges de lloguer temporal amb l’objectiu d’atreure i retenir el talent

La Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació del Govern de les Illes Balears està elaborant el Pla d’Atracció d’Empreses i Talent per potenciar el Parc Bit. “La voluntat és atreure, generar i retenir el talent a les Illes Balears”, ha afirmat el vicepresident i conseller, Antoni Costa.

Costa, acompanyat pel secretari autonòmic d’Innovació i Societat Digital, Antoni Carmona, i el gerent de la Fundació Bit, Sebastián González, han visitat aquest dilluns les empreses Hotelinking i Iberiantax, que recentment han entrat en el rànquing de les 100 millors empreses emergents del 2023, que publica l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE). “Són un gran exemple del que volem estendre a tot el Parc Bit. Cada vegada que visitam el Centre Bit de Menorca o el de Mallorca sorprèn la capacitat de les empreses de conèixer les necessitats del mercat i d’adaptar-se”, ha explicat Costa.

La visita d’avui tenia com a objectiu principal detectar les mancances de les instal·lacions per donar un nou impuls. “És un entorn privilegiat, però les empreses no tendeixen a instal·lar-s’hi, s’ha de fer del Parc Bit un pol d’atracció de talent i d’empreses”, ha expressat. El conseller també ha anunciat que, a banda de millorar les instal·lacions del Parc Bit que són de titularitat pública per aprofitar-les de forma més eficient, també se’n crearan de noves, “per generar i retenir el talent”.

D’altra banda, el Govern també està estudiant la possibilitat que hi hagi un canvi d’usos. “Podria implicar que, per atreure talent, al Parc Bit hi hagi habitatges temporals de lloguer, a més de millorar els serveis i el transport. Necessitam aquesta flexibilitat”, ha assenyalat el vicepresident. Una altra de les mesures que es contempla és eliminar la limitació d’ús d’espai de fins a 400 m2 per a les empreses dedicades a la formació en tecnologia.