LOGO CAIB
24 gener 2023 Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura
Foto de noticia

Més de 600 alumnes de Mallorca assistiran a l’espectacle Un Quixot de cine del programa «Viu la cultura»

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, a través de la Direcció General de Cultura, ofereix demà dues sessions del concert didàctic Un Quixot de cine per a més 600 alumnes de centres educatius de Mallorca com a part del programa «Viu la cultura». Els concerts tendran lloc a l'auditori del Conservatori de les Illes Balears, a les 10 i les 11.30 hores.

Un Quixot de cine combina l’escenificació teatral amb la música i els efectes sonors amb la participació fonamental dels alumnes.

A través de la representació teatral d’una de les obres literàries més importants de la literatura universal El Quixot, de l’escriptor Miguel de Cervantes, els alumnes descobriran com es produeixen els efectes sonors de sala, anomenats foley en honor d'un dels pioners en la seva creació: George Foley. Adaptada en clau d’humor, és interpretada per Miquel Àngel Torrens, en el paper de Quixot, i Joan Manel Vadell, com a Sancho Panza.

De la mà d’un músic i tècnic de so, Tomàs Picornell, els assistents experimentaran durant la representació de l’obra com, a través de sons i música, s’aconsegueixen diferents estats emocionals i afectius, com s’imita el so de les passes d’un cavall, d’una espasa, una caiguda, ovelles o un rierol, etc. Els alumnes imitaran el so de la pluja, del calabruix, dels llamps i trons i d’altres efectes sonors.

En definitiva, la proposta ofereix una representació d’El Quixot, així com el coneixement del món del so cinematogràfic.

Els centres participants en la proposta són CEIP Gabriel Vallseca, CC Beat Ramon Llull, CC Sant Felip Neri, CEIP Jaume I, CEIP Inspector Joan Capó, CEIP Pintor Joan Miró, CEIP Llorenç Riber, Santa Mònica i CEIP Xaloc.