LOGO CAIB
26 maig 2023 Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Previsions per avui PPrevisions

Previsions per avui

    

Actes programats

1)09:45h

CONSELL DE GOVERN EXTRAORDINARI

Dia: divendres, 26 de maig

Hora: 09:45 h

Lloc: Sala de premsa de la Conselleria de Presidència (Passeig Sagrera, núm 2), via xarxes i pàgina web del Govern

Compareixença en roda de premsa per donar compte dels acords de Consell de Govern extraordinari.

La roda de premsa serà presencial i es podrà seguir també per les xarxes socials i la pàgina web del Govern de les Illes Balears. Els mitjans que vulguin formular preguntes podran fer-ho enviant un missatge de Whatsapp al telèfon 681113256 indicant el nom del redactor o redactora i el del mitjà.

2)10:15h

NOU CICLE D'FP

Dia: divendres, 26 de maig de 2023
Hora: 10:15 hores
Lloc: IES Josep Maria Quadrado (Mallorca,65. Ciutadella)

Els orientadors de Secundària de Menorca participaran aquest divendres, 26 de maig, a una jornada per coneixer el títol professional bàsic en arranjaments i reparació d'articles de tèxtil i pell que s'impartirà per primera vegada a Balears el curs 2023/24 a Menorca.

La jornada s'inicia a les 9 amb una visita a l'empresa Homers i a l'empresa 21 botons. A les 11.15 es visitaran els cicles formatius de l'IES Josep Maria Quadrado, moment en el que el director territorial d'Educació de Menorca, Joan Marquès, acompanyat del director de l'IES, Miquel Àngel Casasnovas, atendrà els mitjans de comunicació interessats.

3)10:30h

ESCLEROSI MÚLTIPLE

Dia: divendres, 26 de maig

Hora: 10.30 h

Lloc: sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Llàtzer

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, inaugura la jornada organitzada amb motiu del Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple. L’acompanyaran la coordinadora de l’Estratègia de Malalties Neurodegeneratives de les Illes Balears, Ana Espino; el gerent de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, Xisco Marí, i la presidenta de l’Associació Balear d’Esclerosi Múltiple (ABDEM), Isabel Gayà.

4)10:30h

ELECCIONS AL PARLAMENT I ALS CONSELLS INSULARS

Dia: divendres, 26 de maig de 2023
Hora: 10.30 h
Lloc: Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat (passeig Sagrera, 2, Palma)

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, explicarà les dades més destacades i l'operatiu de les eleccions al Parlament i als consells insulars del proper 28 de maig.

La roda de premsa es podrà seguir en streaming pel canal de YouTube del Govern, i en tot cas, els mitjans que vulguin formular preguntes podran fer-ho enviant un missatge de Whatsapp al telèfon 650 407 122 indicant el nom del redactor o redactora i el del mitjà.

 

5)11:00h

TROBADA EIVISSA

Dia: divendres, 26 de maig de 2023
Hora: 11 hores
Lloc: Seu de la UIB a Eivissa (Antic edifici de la Comandància Militar. Carrer del Calvari, 1, Eivissa)

150 alumnes d'11 centres d'Eivissa participen aquest divendres, 26 de maig, a la Trobada d'alumnat promotor de la convivència i el benestar que se celebrarà a la seu de la UIB a l'illa. La jornada s'inicia a les 9.30 i constarà de diferents tallers a més del lliurament de diplomes a l'alumnat participant a les 12:25 hores.

La directora de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar, Convivèxit, Aina Amengual, atendrà els mitjans de comunicació interessats a les 11 hores, moment previst per al berenar.

La Conselleria d’Educació i Formació Professional, mitjançant l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar, Convivèxit, ha organitzat les Trobades d’alumnat promotor de la convivència i el benestar 2023 amb l'objectiu de fer públic l’agraïment a la implicació d’aquests alumnes a la tasca de la mediació, compartir experiències, crear xarxes de col·laboració entre els centres, així com facilitar el contacte entre mediadors.  

La primera jornada es va celebrar dia 2 de maig a Mallorca i el pròxim 2 de juny tendrà lloc la trobada a Menorca. 

La mediació entre alumnes és una eina preventiva estesa a molts de centres educatius de les Illes Balears que funciona des de fa anys. La intenció de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar és promocionar aquesta eina i la resta de pràctiques restauratives que milloren la convivència i fan prevenció de la violència. 

Es pot consultar més informació sobre aquest tema a la web de Convivèxit.

6)11:30h

SERVEI RENDA ÀGIL DE L'ATIB

Dia: Divendres 26 de maig
Hora: 11:30
Lloc: Entrada de la seu de l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB). C/ de Can Troncoso, 1. PALMA

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors del Govern, Rosario Sánchez, informa aquest divendres (11.30h), a la seu central de l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB), de l’inici del servei Renda Àgil per a ajudar a fer la declaració de la renda de 2022, servei que presta de forma complementària a l'Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT), responsable de la gestió de la campanya de la renda.

7)12:30h

RESIDENTS MFYC

Dia: divendres, 26 de maig

Hora: 12.30 h

Lloc: Can Campaner (Carrer Campaner, 4 Palma)

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, assisteix a l’acte de graduació dels residents de Medicina Familiar i Comunitària de Mallorca. Per part del Servei de Salut també hi participarà Margalida Servera, subdirectora d’Atenció Primària i Urgències Hospitalàries.

 

 

8)16:00h

SOCIETAT BALEAR DE NEFROLOGIA

Dia: divendres, 26 de maig

Hora: 16.00 h

Lloc: Hotel HM Palma Blanc (c. De Ramón y Cajal, 12, Palma)

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, assisteix a la inauguració de la Primera Reunió de la Societat Balear de Nefrologia. L’acompanyarà la presidenta de la societat, Marilisa Molina.

9)19:00h

DECELERA MENORCA

Dia: divendres, 26 de maig
Hora: 19 h
Lloc: Binibeca Vell

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, participarà a la inauguració de la novena edició del programa internacional de suport a projectes empresarials emprenedors Decelera Menorca, que es desenvoluparà durant 10 dies.