26 d’abril 2024 Presidenta

Prohens inaugura l’exposició de Julian Opie a la Llotja de Palma NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Prohens inaugura l’exposició de Julian Opie a la Llotja de Palma

La presidenta ha reconegut l'obra de l'artista britànic "perfectament reconeixible" amb un llenguatge visual net, amb la persona i el moviment com dues de les seves principals temàtiques d'interès

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, ha inaugurat l'exposició de Julian Opie a la Llotja de Palma, la qual estarà oberta al públic des d'avui fins al 31 d'agost. "Un dels meus compromisos dins l'apartat de cultura del nostre programa de govern era reobrir la Llotja a la cultura, tornar a fer d'aquesta un espai obert amb una programació estable d'exposicions d'artistes i creadors locals, nacionals i internacionals de primer nivell", ha destacat la presidenta. 

Opie ha concebut aquest projecte com una intervenció que abasta diversos espais. A la Llotja hi ha instal·lades 12 obres que s'alineen amb la geometria dels treballs interiors i reflecteixen els temes que han caracteritzat la seva obra durant molt de temps: la figura en moviment, el rostre humà i l'arquitectura del món que ens envolta.

 

La presidenta ha destacat l'obra, "perfectament reconeixible amb un llenguatge visual net, amb la persona i el moviment com dues de les seves principals temàtiques d'interès, i amb la que cerca generar una experiència visual i espacial". Com ja s'havia avançat en aquest cas, la proposta creativa d'Opie va més enllà del mateix espai de la Llotja, sinó que tendrà continuïtat pel Passeig Sagrera, pel Born i el Casal Solleric, en una obra multiespacial i oberta. Prohens ha agraït a l'artista per accedir a compartir el seu talent i la seva obra a un espai tan emblemàtic com és la Llotja.

Julian Opie va néixer a Londres i es va graduar a la Goldsmiths School of Art l'any 1983. Viu i fa feina a Londres. El seu llenguatge formal característic, que es reconeix a l'instant, reflecteix la seva preocupació artística per la idea de representació i els mitjans pels quals es perceben i interpreten les imatges. Opie ha explorat sempre diferents tècniques, tant clàssiques com avantguardistes, per jugar amb les maneres de veure-hi a través de la reinterpretació del vocabulari de la vida quotidiana. El seu estil reductiu evoca una experiència tant visual com espacial del món que ens envolta. Inspirant-se en el retrat clàssic, en els jeroglífics egipcis i en les xilografies japoneses, així com en la senyalització pública, els panells informatius i els senyals de trànsit, Opie connecta la netedat del llenguatge visual de la vida moderna amb els fonaments de la història de l'art.

Entre les seves exposicions a museus destaquen les que ha fet a la galeria Hayward i a l'ICA, a Londres; al Museu de les Arts Aplicades (MAK), a Viena; al complex artístic Mito Tower, al Japó; al Museu d'Art Contemporani (MOCAK), a Cracòvia; a la Fundació Fosun, a Shanghai; a la Galeria Nacional de Victòria, a Austràlia, i al Museu Berardo, a Lisboa. També ha participat en la Triennal de Delhi, en la Triennal NGV, en la Biennal de Venècia i en l'exposició "Documenta". Així mateix, Opie ha realitzat projectes públics al parc City Hall (Nova York); al riu Moldava (Praga); a l'edifici Seoul Square (Corea del Sud); a l'ala Lindo del Saint Mary's Hospital (Londres); al centre PKZ de Zurich; a la Torre 535, a Causeway Bay (Hong Kong); a la Fundació Fosun (Shanghai); Hyundai General Store (Seül), i al Pacific Place (Hong Kong).