19 d’abril 2024 Presidenta

Prohens participa en la prova del nou sistema dalertes a la població en cas demergència extraordinària o catàstrofe NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Prohens participa en la prova del nou sistema dalertes a la població en cas demergència extraordinària o catàstrofe

És la segona vegada que es fa un simulacre d’aquest sistema a les Illes Balears

El simulacre d’avui s’ha duit a terme a cinc poblacions

 

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, ha participat en la prova del nou sistema d’alertes a la població en cas d’emergència extraordinària o catàstrofe, conegut com a ES-Alert o 112 invers. Aquest divendres al migdia, els mòbils de les persones ubicades a la Colònia de Sant Pere (Mallorca), la Mola (Formentera), urbanització La Siesta (Santa Eulària des Riu), la zona del Toro (es Mercadal) i també a una zona delimitada de Marratxí que inclou el Centre de Coordinació d’Emergències 112, situat en es Pinaret, han rebut un missatge emergent com aquest: «PROVA DEL SISTEMA D’ALERTA A LA POBLACIÓ EN CAS D’EMERGÈNCIA. No respongueu el missatge. No telefoneu a l’112. ÉS UNA PROVA. Un cop llegit, pitjau “D’acord” per eliminar-lo de la pantalla. Gràcies per la vostra col·laboració. RAN - Direcció General d’Emergències i Interior». Cal remarcar que el sistema no té els números de telèfon als quals es dirigeixen les alertes, ni obté cap mena d’informació dels terminals que han rebut el missatge.

Aquesta ha estat la segona vegada que es du a terme un simulacre del sistema d’alertes a la població, que permet l’enviament generalitzat i immediat d’avisos en cas d’emergència extraordinària o catàstrofe. Els avisos s’envien als telèfons mòbils que es troben connectats a les xarxes de telefonia dins una àrea determinada, amb l’objectiu de guanyar marge de reacció i donar instruccions a la població davant inundacions, incendis, explosions, fuites de gas, etc., si bé hi ha fenòmens que continuaran sent impredictibles, com seria el pas d’un cap de fibló o un terratrèmol.

«L’objectiu és aprofitar els dispositius mòbils perquè la població pugui ser alertada de manera immediata de qualsevol circumstància d’emergència, i rebre instruccions del Servei d’Emergències sobre la manera com ha d’actuar», ha afirmat Prohens. La presidenta ha estat l’encarregada d’activar el botó que ha fet sonar l’alarma de la prova, que ha qualificat de «tot un èxit». Prohens ha destacat que, en cas de requerir l’eina, es té la certesa que està preparada i en funcionament.

La presidenta també ha visitat les instal·lacions del Centre de Coordinació d’Emergències 112, i ha agraït la feina que fan els treballadors d’aquest servei i la coordinació amb altres efectius, com el 061, Protecció Civil i el cossos i forces de seguretat.